Etusivu

XI VENÄLÄISEN ELOKUVAN FESTIVAALI KINO LOKAKUU 13.-18.2.2018

Kino lokakuu saapuu yhtä varmasti kuin kevät ja auringonpaiste!

Lukusuositus Jarmo Koposen arvostely Arytmiasta: http://blogit.image.fi/koponen/elokuva-arvio-arytmia-rytmihairio-tulossa-kino-lokakuuhun/

Kino Lokakuun yhdeksi teemaksi nousee suomalais-venäläinen elokuvayhteistyö. Näemme Andorran valkokankaalla nuoren lupaavan pietarilaisohjaajan, Nikolai Dreidenin, elokuvan ”Pettämisen anatomia”, jossa esiintyy mm. Anu Palevaara. Esitämme Venäjän vuoden humaaneimmaksi elokuvaksi nimetyn Arytmian, joka voitti venäläisen elokuvan festivaalilla Kinotavrissa pääpalkinnon. Elokuvan on tuottanut suomalainen elokuvatuotantoyhtiö Post Control yhteistyössä venäläisten kanssa.

Jo traditioksi tulleet Kino Lokakuun keskustelut ja ohjaajatapaamiset nostavat esiin kysymyksiä sekä pohdiskelua ajankohtaisista teemoista. Nähtävien elokuvien kautta pohdimme elämänmenoa Venäjällä pienen ihmisen näkökulmasta.

Ohjelmistossa on paitsi klassikkoteoksiin pohjautuvia elokuvia, myös komedioita ja ajankohtaisia dokumentteja. Kino Lokakuu järjestetään tänä vuonna jo yhdettätoista kertaa. Leffat on tekstitetty englanniksi (ellei toisin mainita).

Tsekkaa ohjelmisto ja osta lippusi heti www.kinolokakuu.com !

Avajaisenäytäntö 13.2. on täynnä.

Lue lisää

Venäläisen kulttuurin viikko 16.2.–25.2. Kuopiossa

Seitsemättä kertaa järjestettävä Kuopion venäläisen kulttuurin viikko tarjoaa monipuolista kulttuuriohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtumat ovat ilmaisia, ellei toisin mainita! Tervetuloa!

 • 16.2. Sudarushka-ryhmä Venäjältä esiintyy kuopiolaisissa palvelutaloissa ja pääkirjastolla klo 17.00
 • 17.2. klo 11-13 Maslenitsa-laskiaisrieha Kuopion torilla
 • 18.2. klo 13 Venäläinen nukketeatteriesitys Ortodoksisessa seurakuntasalissa
 • 19.2. Venäläinen nukketeatteriesitys Länsi-Puijon päiväkodilla ja Alavan sairaalassa
 • 20.2. Klo 10 Venäläinen nukketeatteriesitys Vehmersalmen koululla
 • 20.2. klo 12.30-14.30 Venäläinen teeseremonia Ramin Konditoriossa (Kauppakeskus Sektori).
 • 20.2. klo 17-21 Keramiikka/maalaus/saippuantekotyöpaja Kompassilla. Saippuantekotyöpaja 2 €/hlö
 • 20.2. klo 16.45-20.30 Venäläiset keitot ja pikkusyötävät -kurssi Kansalaisopistossa, ilmoittautuminen Kuopion Kansalaisopistolle, hinta 35 €/hlö.
 • 21.2. klo 18-20 Runon ja laulun ilta Monikulttuurikeskus Kompassilla
 • 22.2. klo 18 Venäläinen tapakulttuuriluento Snellman kesäyliopistolla
 • 23.-25.2. KinoHelmikuu-elokuvafestivaalit Kuvakukossa
 • 24.2. klo 12 Kosketuksia Romanovien historiaan Kirkkomuseo Riisassa (Karjalankatu 1), pääsymaksu tai museokortti.
 • 25.2. klo 10 Liturgia kirkkoslaaviksi ortodoksisessa kirkossa ja kirkkokahvit
 •  
 • Kirkkomuseo Riisa järjestää maatuska-työpajan aikuisille ja lapsille. Pääkirjastolla on venäläisten kirjojen ja Leo Tolstoista kertova näyttely. Venäläiseen keittiöön voi tutustua Hygge Pro ravintolassa.

 

Lue lisää

Venäjän kielen tähti

Venäjän kielen Tähti 2018 - Parhaat videot palkitaan!

Suomi-Venäjä-Seura julistaa avatuksi Venäjän kielen Tähti 2018 -kilpailun! Tee oppilaittesi kanssa 3-minuuttinen kielitaitonäyte hauskan tarinan muotoon videolle, joka toimitetaan Suomi-Venäjä-Seuraan järjestö- ja kulttuurisihteeri Tuija Mäkiselle.

Tämän vuoden teemana on URHEILU JA LIIKUNTA
Esimerkkejä:

 • Mitkä liikuntalajit ovat kiinnostavia ja miksi?
 • Keitä urheilijoita ihailemme?
 • Mitä joukkueita kannatamme?
 • Mihin urheilutapahtumaan haluaisit matkustaa?
 • Matkalla urheilutapahtumassa?
 • Mitä liikuntaa harrastan ja miksi?

Parhaat esitykset palkitaan yhdellä 250 euron ja kahdella 150 euron rahapalkinnollaLoistaako kirkkain venäjän kielen Tähti teidän koulussanne?

Lue lisää

Heikki Talvitie tarkastelee blogissaan presidentti Niinistön Venäjä-suhdetta

Heikki Talvitie kirjoittaa uusimmassa blogissaan: (presidentti Sauli) Niinistön suosiolle on varmasti monta syytä, jotka liittyvät hänen persoonaansa ja sitten siihen, miten hän on presidentin virkaa hoitanut. Yksi asia on kuitenkin ylitse muiden ja se on Suomen suhde Venäjään. Hän on sillä alalla onnistunut, vaikka vastassa ovat olleet Suomen media ja suhdeboikottia Venäjään ajanut puoluepolitiikka, joilla on edelleen oma vankka kannattajakuntansa.

Lue Heikki Talvitien blogi "Presidentti" kokonaisuudessan

Lue lisää

DIMA - kulttuuria Venäjältä nuorille ja lapsiperheille

DIMA Facebook-sivu avattiin syksyllä 2017. Nuorille ja nuorille aikuisille lapsiperheille suunnattu sivusto tarttuu tuoreimpiin juttuihin ja tapahtumiin Venäjältä kulttuurin, taiteen ja tyylin parista.

Pieni vihreä karhu käy seikkailemassa Venäjällä ja tuo mukanaan tuoreimmat jutut kaikille kulttuurinnälkäisille pureskeltaviksi murr!

Tykkää Facebook-sivustamme Dima - kulttuuria Venäjältä

Tykkää jo tänään!                    

 

 

Lue lisää

Tarvitsetko vielä kalenterin vuodeksi 2018

Itä-Suomen piiri on tuottanut suositun suomalais-venäläisen seinäkalenterin vuodelle 2018. Kalenterissa on suomalaisten juhla-, nimi- ja liputuspäivien lisäksi venäläiset juhlapäivät. Kalentereista selviää esimerkiksi se, milloin Venäjällä vietetään laskiaista tai kansallispäivää ja milloin on rajavartijan, autoilijan tai uudisraivaajien päivä.

Vuoden 2018 kalenterin kannessa on Jouko Santalan ottama kuva "Silta Jyskyjärvellä".
 

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä