Etusivu

Villein pipo-näyttely kävi kylässä Petroskoissa!

Suomi-Venäjä-Seuran lainattaviin näyttelyihin kuuluu Ville Haapasalolle suunniteltujen pipojen kokoelma. Tämä näyttely oli esillä Karjalan Kansallisessa Teatterissa teatterin 85- ja Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Petroskoilaiset tekivät myös itse näyttelyyn pipoja, joista parhaat palkittiin.

Lue lisää

Erikoislähettiläs Heikki Talvitien analysoi suomalaisuutta

Heikki Talvitie analysoi suomalaisuutta Lahden lyseon itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlassa pitämässään puheessa 5.12.2017. Puhe on julkaistu blogi-sivustollamme

 

Lue lisää

100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Juhlavuoden kunniaksi Seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteistä naapuruutta Venäjän kanssa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarjolla on niin kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, luentoja, näyttelyitä kuin matkoja. Naapuruutta käsitellään paitsi historian, myös nykypäivän ja tulevaisuuden kautta. Tapahtumasarjamme täydentyy kokoajan.

 

Lue lisää

Tilaa nyt kalenteri vuodeksi 2018

Itä-Suomen piiri on tuottanut suositun suomalais-venäläisen seinäkalenterin vuodelle 2018. Kalenterissa on suomalaisten juhla-, nimi- ja liputuspäivien lisäksi venäläiset juhlapäivät. Kalentereista selviää esimerkiksi se, milloin Venäjällä vietetään laskiaista tai kansallispäivää ja milloin on rajavartijan, autoilijan tai uudisraivaajien päivä.

Valmistaudu ensi vuoteen ja hanki kalenteri jo nyt!
Vuoden 2018 kalenterin kannessa on Jouko Santalan ottama kuva "Silta Jyskyjärvellä".
 

Lue lisää

Seura vei nykytanssia Pietariin Suomi 100 kunniaksi syyskuussa

Seura toteutti kaksi erilaista nykytanssihanketta Pietarissa syyskuussa yhdessä Pietari-instituutin ja Tanssin tiedotuskeskuksen kanssa.

Arja Tiili Dande Companyn Break the fight -työpajat järjestetään Pietarissa Balansirovka-katutaidefestivaalilla 9. syyskuuta. Niissä käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen, musiikin, graffitin ja yhdessä tekemisen keinoin. Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hiphopin ja graffititaiteen ammattilaiset.

Aina Joku Vie -tanssi-ilta, on osa Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin ohjelmaa 22. syyskuuta.  Kulttuurifoorumin osallistujat sekä Pietarin tanssikoululaiset pääsevät kokemaan ainutkertaisen yhteentörmäyksen, kun ikivihreä suomalainen iskelmäperinne ja nykytanssi kohtaavat Alpo Aaltokosken ja hänen työryhmänsä johdolla.

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä