Etusivu

Varapuheenjohtaja Jouko Skinnari on kuollut

Suomi-Venäjä-Seuran varapuheenjohtaja Jouko Skinnari kuoli 21.4.2016 Lahdessa 69-vuotiaana. Hän toimi seuran varapuheenjohtajana vuodesta 2004 kuolemaansa saakka.
Valtiopäiväneuvos Jouko Skinnari teki näyttävän päivätyön kansanedustajana. Sen lisäksi hänellä oli aito kiinnostus edistää Suomen ja Venäjän suhteita.

Lue lisää

Kutsu tarkkailijaksi VII Suomalais-ugrilaisten kansojen Maailmankongressiin 15.-17.6.

Suomalais-ugrilaisten kansojen VII Maailmankongressi järjestetään 15.–17.6.2016 Sibeliustalossa Lahdessa. Kongressin pääteema on Suomalais-ugrilaiset kansat kohti kestävää kehitystä. Maailmankongressin tarkoituksena on koota uralilaiset kansat (suomalais-ugrilaiset ja samojedit) yhteiseen foorumiin käsittelemään kielen ja kulttuurin säilyttämiseen ja elvyttämiseen sekä alkuperäis- ja vähemmistökansojen oikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Kutsumme sinut tarkkailijaksi mukaan tähän ainutlaatuiseen tapahtumaan!

Lue lisää

Moskovan suuri sirkus Helsingissä 18.6., käytä jäsenetu hyväksesi!

Lukuisilla eri kansainvälisillä festivaaleilla maailman parhaaksi sirkukseksi valittu Moskovan suuri sirkus saapuu Suomeen kesäkuussa. Yli sadan esiintyjän sirkusryhmä nähdään Helsingin Hartwall Arenassa maailmankuulujen Zapashnin veljesten johtamana lauantaina 18. kesäkuuta. Lasten liput maksavat alkaen 27 euroa ja aikuisten liput alkaen 31 euroa. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat 15% alennuksen lipunhinnoista!

Lue lisää

Sallittu vain alle 25-vuotiaille!

Suomi-Venäjä-Seura tarjoaa alle 25-vuotiaille uusille jäsenille liittymisvuoden jäsenmaksun 12 eurolla, tarjous voimassa 1.2.–31.7.2016 liittyneille.
Seuran kautta löytyy opiskelun tai kiinnostuksen tueksi niitä näkökulmia, jotka opetuksessa harmillisen usein jäävät kieliopin jalkoihin: maan- ja kulttuurintuntemusta ja aitoja kielenkäyttömahdollisuuksia. Ympäri Suomea toimivissa osastoissa on tapahtumia myös nuorempaan makuun: käynnissä mm. sugri-räppi-kilpailu, katutaidetta tehdään ja Ravintolapäivänä kokataan venäläisessä hengessä useilla paikkakunnilla. Isommissa kaupungeissa on myös opiskelijoiden omaa Venäjä-toimintaa tarjolla. Linkki jäsenyyteen.

 

Lue lisää

Venäjän kielen kesäkurssit Pietarissa 2016

Varaa nyt paikkasi suosituille kielikursseillemme Pietarissa. Kurssit järjestetään 5.-18.6. ja 3.-16.7. Pietari tarjoaa mahtavat puitteet venäjän kielen opiskeluun. Historiallinen miljöö, loistavat kulttuuriaarteet ja kaupunkielämän syke antavat lisävirikettä opiskeluun. Kurssit järjestää Pietarin yliopisto.

Lue lisää

Venäjän kielen tähti 2016

Venäjän kielen tähti loistaa jälleen! Kysymyksessä on kilpailu, jossa oppilaat opettajan ohjauksessa kisaavat siitä kuka tekee parhaan venäjän kieleen liittyvän videon. Esitysten kesto on noin 2-4 minuuttia. Nyt julistettavassa kilpailussa on ensimmäistä kertaa sarja myös lukion ja 2. asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Esitystapa on vapaa, joten kaikki on mahdollista!
Loistaako venäjän kielen tähti juuri teidän koulussanne?
 

 

Lue lisää

Katso Kino Lokakuun tallenteet

Kino Lokakuu keräsi 16.-21.2. elokuvateatteri Andorraan jo yhdeksännen kerran venäläisestä nykyelokuvasta kiinnostunutta yleisöä. Festivaalin päävieraita olivat ohjaajat Stanislav Govoruhin, Vladimir Hotinenko ja Aleksandr Proshkin. Ohjelmassa nähtiin 11 elokuvaa, joista osa on festivaalin jälkeen tilattavissa muualle Suomeen.
Lauantaina 20.2. järjestetty ”Minne menet Venäjä”-keskustelu on katsottavissa Youtubessa https://www.youtube.com/watch?v=cODdcKCitm8 Keskustelijoina ohjaajat Vladimir Hotinenko sekä Aleksandr Proshkin, juontajana toimittaja Eilina Gusatinsky. Keskustelussa on tulkkaus.
Mielenkiintoista katseluhetkeä!

Lue lisää

Seuran uusi puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni

Suomi-Venäjä-Seuran uudeksi puheenjohtajaksi on 28.11.2015 valittu kansanedustaja Katri Kulmuni Torniosta. "Uusi tehtävä Suomi-Venäjä seuran johdossa on mielenkiintoinen ja jännittävä näköalapaikka kansalaisjärestöyhteistyöhön Suomen ja Venäjän välille. Kun kansainvälinen poliittinen tilanne kiristyy, korostuu kansalaisjärjestötasolla tehtävän yhteistyön merkitys", sanoo Katri Kulmuni.

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia 2016-20

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Jäsenkortilla jäsenetuja!

Jäsenkorttimme on voimassa vuodet 2015-16. Kortin kuvassa on udmurttimuusikko Natalia D. Haluamme tällä valinnalla kunnioittaa kaikkia suomalaisugrilaisia kansoja, jotka kokoontuvat vuonna 2016 Lahteen VII Suomalais-ugrilaisten kansojen Maailmankongressiin.
Kortilla saat sekä Suomi-Venäjä-Seuran että yhteistyökumppaniemme tarjoamia jäsenetuja. Edut löytyvät täältä. Käytä hyväksesi!

Lue lisää

КОНКУРС ФИННО-УГОРСКОЙ РЭП-МУЗЫКИ

Общество «Финляндия-Россия»  организует конкурс финно-угорской  РЭП-музыки. Конкурс ищет современные формы финно-угорской культуры. Среди финской молодежи РЭП-музыка очень популярна. Мы хотим ознакомить нашу молодежь с финно-угорскими представителями рэп-музыки, которые живут в России. Тем самым ознакомить с финно-угорской культурой в целом.

 

 

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä