Etusivu

Juhlaristeily Pietariin 14.-17.5. ja muita hienoja matkoja!

Juhlaristeily Pietariin kutsuu erityisesti seuran jäseniä ja ystäviä, mutta ihan kaikki ovat tervetulleita tälle toukokuiselle matkalle! Risteily on viisumivapaa ja sisältää mm. hotelliyöpymisen Pietarissa, kaupunkiertoajelun ja juhlaillallisen venäläiseen tapaan. Lisämaksullisessa retkiohjelmassa mm. uusi upea Fabergé-museo. Tervetuloa kanssamme keväiseen Pietariin! Risteilytiedot löytyvät täältä.

Lue lisää

Suuri paneelikeskustelu Suomi - Venäjä - EU

Suuri paneelikeskustelu Suomi – Venäjä - EU järjestetään tiistaina 29.4. klo 18-20
Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston Arbiksen Juhlasalissa, Dagmarinkatu 3 (Etu-Töölö)

Paneelissa puhuvat
MEP Petri Sarvamaa /kok, MEP Tarja Cronberg /vihr, MEP Nils Torvalds /r, erityisedustaja Kimmo Kiljunen /sd, professori Erkki Havansi /ps, toimittaja Antero Eerola /vas, kansanedustaja Antti Kaikkonen /kesk ja kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi /kd

 

Lue lisää

Meitä on moneksi, liity seuraan ja tutustu Kaija Romppaiseen!

Suomi-Venäjä-Seura viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Yksi juhlavuoden isoista jutuista on jäsenhankintakampanja, jolla järjestö tietenkin haluaa konkreettisesti kasvattaa jäsenmääräänsä, mutta se ei kuitenkaan ole kampanjan ainoa tarkoitus. Haluamme tarjota kaikille Venäjästä ja venäläisyydestä kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan, tutustua ja vaihtaa "venäjäkuulumisia". Joskus meiltä kysytään, että keitä me oikein olemme. Me vastaamme, että meitä on moneksi! Yksi meistä on Kaija Romppainen Kajaanin osastosta.      

Lue lisää

Heikki Talvitien uusi kirja nyt erikoishinnalla toimistoistamme

Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajan, suurlähettiläs Heikki Talvitien uusi kirja Venäjä, Venäjä, Venäjä! on ajankohtainen erityisesti Ukrainan kriisin takia. Tämän teoksen suuri yhteinen nimittäjä on Venäjä, sen tila ja sija maailmassa ja nimenomaan suhteessa Suomeen ja suomalaisiin. Voit nyt ostaa kirjan erikoishinnalla kaikista aluetoimistoistamme.

Lue lisää

Venäjän kielen kesäkurssit Pietarissa, Petroskoissa ja Vologdassa

Matkatoimisto VenäjänMatkojen suositut kesäkurssit ovat nyt myynnissä. Pietari tarjoaa aivan mahtavat puitteet venäjän kielen opiskeluun. Tulevana kesänä se saa kuitenkin kaksi kilpailijaa, Petroskoin ja Vologdan. Tutustu kurssitarjontaan ja valitse oma kaupunkisi!

Lue lisää

Venäjän kielen tähti 2014

Suomi-Venäjä-Seura on jälleen julistanut Venäjän kielen tähti -kilpailun. Se on tarkoitettu venäjää opiskeleville peruskoululaisille. Kilpailutehtävänä on ideoida ja toteuttaa enintään kolme minuuttia kestävä videoesitys, joka liittyy jollakin tavoin venäjän kieleen. Parhaat esitykset palkitaan!

Lue lisää

Puheenjohtajan näkökulma: Kirja ja julkilausuma

Suomi-Venäjä-Seuran valtuusto kokoontui vuoden 2007 keväällä olosuhteissa, joissa yhdeksän suomalaista päätoimittajaa kymmenestä kannatti Suomen Nato-jäsenyyttä. Uhkakuvia luotiin niin lehdistön kuin sähköisen median piirissä ja sitten tehtiin gallup-tutkimuksia siitä, kuinka median luomat uhkakuvat olivat pelästyttäneet suomalaisia kannattamaan Nato-jäsenyyttä. Seuramme valtuustossa esitettiin varsin ymmärrettävä kysymys siitä, olisiko syytä myös seuramme taholta ottaa kantaa tähän päivästä toiseen vellovaan Nato-riehuntaan.

Lue lisää

Seuran hallituksen kannanotto 11.3.2014

Suomi-Venäjä-Seuran hallitus on 11.3. pitämässään hallituksen kokouksessa antanut kannanoton Ukrainan tilanteesta. Hallitus näkee, että Ukrainan kriisin häviäjiä ovat ihmiset Ukrainassa, Venäjällä ja Euroopassa eikä väkivalta ole koskaan hyväksyttävä ratkaisu, olivat ongelmat sitten maiden sisäisiä tai kansainvälisiä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä