Etusivu

Varaa pian paikkasi kesän matkoille ja kielikursseille!

Paikka kesän matkoille kannattaa varata pian! On selvästi havaittavissa, että kiinnostus Venäjän-matkailua kohtaan on jälleen nousussa. Suomi-Venäjä-Seuran matkatoimisto VenäjänMatkojen alkukesän ohjelmassa ovat matkat Moskovan charmia, Risteily Laatokalla ja Äänisellä, Keskiaikainen Viipuri ja suomalainen Sortavala sekä Upea kaksikko Pietari ja Kronstadt. Tutustu matkaohjelmiin VenäjänMatkojen uusilla verkkosivuilla www.venajanmatkat.com

Lue lisää

Venäjän kielen tähti 2015 loistaa

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä järjestää tänä keväänä jo neljännen Venäjän kielen tähti -videokilpailun. Kilpailuun voivat osallistua jotakin venäjän kielen oppimäärää opiskelevat peruskoululaiset. Kilpailuvideoiden kesto on enintään kolme minuuttia. Aihe on muuten vapaa, mutta sen tulee liittyä jollakin tapaa venäjän kieleen. Suomi-Venäjä-Seura palkitsee parhaat esitykset lahjakortilla!

Lue lisää

Jäsenkortilla jäsenetuja!

Suomi-Venäjä-Seuran jäsenkortit on postitettu ja olet varmasti omasi jo saanutkin. Mielestämme kortti on aika hieno! Haluamme sillä kunnioittaa kaikkia suomalaisugrilaisia kansoja, jotka kokoontuvat vuonna 2016 Lahteen VII Suomalais-ugrilaisten kansojen Maailmankongressiin.
Kortilla saat myös sekä seuran että yhteistyökumppaniemme tarjoamia jäsenetuja. Edut löytyvät täältä. Käytä hyväksesi!

Lue lisää

Suomen ja Venäjän suhteet 2015 - 2019

Suomi-Venäjä-Seura ja helsinkiläiset osastot järjestivät torstaina 9. huhtikuuta suuren vaalipaneelin, jossa tarkasteltiin Suomen ja Venäjän suhteiden suuria linjoja vuosina 2015-2019. Keskustelua moderoi suurlähettiläs Heikki Talvitie, ja keskustelemassa oli mm. seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki sekä joukko eturivin poliitikkoja, mm. ulkoministeri Erkki Tuomioja. Keskustelu on katsottavissa osoitteessa
http://bit.ly/Suomi-Venaja-Seura-vaalipaneeli

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seura tuomitsee Boris Nemtsovin murhan

Suomi-Venäjä-Seuran hallitus on antanut seuraavan julkilausuman:
Kansalaisaktivisti Boris Nemtsovin murha on järkyttävä teko ja Suomi-Venäjä-Seura tuomitsee sen. Nemtsov oli venäläisessä yhteiskunnassa näkyvä ja rohkea kansalaistoimija, joka ei vältellyt vaikeidenkaan asioiden nostamista esille. On tärkeää, että murha tutkitaan perusteellisesti ja avoimesti. Teosta vastuussa olevat on saatettava oikeuden tuomittavaksi.
 

Lue lisää

Juhla-arpajaiset ovat päättyneet!

Suomi-Venäjä-Seuran 70-vuotisjuhla-arpajaiset ovat päättyneet! Kiitämme kaikkia arpajaisiin osallistuneita jäseniämme. Arvat lunastamalla olet ollut mukana tukemassa seuran osastojen ja piirien koulutustoimintaa sekä keskusseuran sähköisen viestinnän kehittämistä. Arpoja ei siis enää myydä, mutta jos sinulla on vielä arpoja hallussasi voit maksaa ne ja lunastaa voittosi 6.5.2015 mennessä. Suomi-Venäjä-Seura kiittää!

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä