Etusivu

Juhla-arpajaiset alkavat!

Hyvä Suomi-Venäjä-Seuran jäsen! Saat tällä viikolla postitse viisi arpaa sisältävän kirjekuoren, joka kannattaa avata. Jokaisessa viiden arvan nipussa on keskimäärin yksi voitto! Juhla-arpajaisten pääpalkinto on luxusmatkalahjakortti Pietariin tai K-raudan lahjakortti, kumpikin arvoltaan 3 000 euroa. 70-vuotta lokakuussa täyttävä Suomi-Venäjä-Seura vetoaa jäseniinsä, myös sinuun! Lunastamalla arvat tuet arpajaisluvan mukaisesti osastojen ja piirien koulutustoimintaa sekä keskusseuran sähköisen viestinnän kehittämistä. Ja onhan arpojen avaaminen aina jännittävää puuhaa, kaiken ikäisistä!
 

Lue lisää

Litsedei Oulussa 29.9.

Maailmankuulu Litsedei-klovneriateatteri Pietarista esiintyy Oulussa Kulttuuritalo Valveella maanantaina 29.9. klo 19. Litsedein jäljittelemätön tyyli ihastutti suomalaisia kiertueella kymmenen vuotta sitten ja nyt ryhmä saapuu vihdoin uudelleen Ouluun. Pokatuha-nimisessä esityksessä nähdään Litsedein parhaat palat. Hauskuutta ja yllätyksiä ei taatusti tule puuttumaan! Osta lippusi nyt ja naura myöhemmin!
 

Lue lisää

Intohimoa ja energiaa - Terem Quartet Suomeen

Terem Quartet on kansallisaarre, sanotaan. Muusikoiden soittaessa loistavat tähdet ja aurinko yhtä aikaa. Teremin konserttia voi verrata avaruuden valloitukseen. Musiikissa yhtyvät rakkaus ja viha, ironia, filosofiset tunteet. Kaikki tämä tapahtuu venäläisellä otteella. Näin kuvataan pietarilaista yhtyettä, joka saapuu lokakuun alussa kiertueelle Suomeen.

Lue lisää

Tervetuloa Ouluun viettämään Suomi-Venäjä-Seuran 70-vuotisjuhlapäivää 30.9.2014

Yksi juhlavuotemme tärkeimmistä tapahtumista lähestyy, nimittäin juhlapäivä Oulussa 30.9. Mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa on luvassa koko päiväksi. Pääjuhlan avaa Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki. Juhlapuheen pitävät ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja ja Venäjän Federaation edustaja, valtiosihteeri, varakulttuuriministeri Grigori Ivlijev. Oulun AMK:n tanssikoulutettavien esitys ja pietarilaisen Terem Quartetin mahtava musiikki nostavat juhlatunnelman kattoon. Myös jatkot pidetään hyvässä seurassa. Tulethan sinäkin!

Lue lisää

Meitä on moneksi, liity seuraan ja tutustu Lassi Kososeen!

Suomi-Venäjä-Seura viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Yksi juhlavuoden isoista jutuista on jäsenhankintakampanja, jolla järjestö tietenkin haluaa konkreettisesti kasvattaa jäsenmääräänsä, mutta se ei kuitenkaan ole kampanjan ainoa tarkoitus. Haluamme tarjota kaikille Venäjästä ja venäläisyydestä kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan, tutustua ja vaihtaa "venäjäkuulumisia". Joskus meiltä kysytään, että keitä me oikein olemme. Me vastaamme, että meitä on moneksi! Yksi meistä on Lassi Kosonen Punkaharjun osastosta.    

Lue lisää

Ostoksia ja nähtävyyksiä Pietarissa 4.-7.12.

Aina on oikea aika matkustaa iki-ihanaan Pietariin! Teemme tänäkin vuonna jo perinteisen joulunalusmatkan Nevan rannoille. Matkan hintaan sisältyy kaupunkikiertoajelun lisäksi käynti ostoskeskuksessa, tunnelmallisilla joulumarkkinoilla sekä Eremitaasin uudessa näyttelytilassa Staraja Derevnjassa. Siellä on esillä mm. Katariina Suuren kruunajaisvaunut. Lisämaksullisesta retkiohjelmasta voi valita esim. Fabergé-museon tai Iisakin kirkon. Iltaohjelmassa on tarjolla vauhdikas kasakkashow sekä ooppera- tai baletti-ilta ohjelmiston mukaan. Tervetuloa kanssamme talviseen Pietariin!

Lue lisää

Paula Lehtomäen tervehdys seuran jäsenille

Lämmin kiitos koko seuran väelle siitä tuesta ja luottamuksesta, jota valtuusto osoitti valitessaan minut seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Tätä tukea olen sittemmin saanut onnittelujen muodossa vastaanottaa eri puolilta Suomea. Toivon, että voin olla hyvä puheenjohtaja kaikille seuran jäsenille, myös niille, jotka eivät valinnastani ehkä ilahtuneet. Otan vastaan uuden tehtäväni Suomi-Venäjä-Seurassa innostunein mielin.

Lue lisää

SuomiAreenalla käytiin tärkeää Venäjä-keskustelua

SuomiAreenalla käytiin 18.7. Venäjä-keskustelu, jota seurasi ennätyssuuri yleisö, lähes 400 henkeä. Suomi-Venäjä-Seuran järjestämä erittäin ajankohtainen keskustelu on kuunneltavissa tästä linkistä. Heikki Talvitien ja Markku Kangaspuron haastattelu löytyy täältä.

Lue lisää

Venäjän kielen tähti loistaa

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä järjesti keväällä kolmannen Venäjän kielen tähti -videokilpailun. Kilpailuun voivat osallistua jotakin venäjän kielen oppimäärää opiskelevat peruskoululaiset. Kilpailuvideoiden kesto on enintään kolme minuuttia. Tänä vuonna kisaan lähetettiin yhteensä 16 esitystä, joista tuomaristo palkitsi neljä parasta.

Lue lisää
Julkaise syötteitä