Etusivu

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää

Ostoksia ja nähtävyyksiä Pietarissa 4.-7.12.

Aina on oikea aika matkustaa iki-ihanaan Pietariin! Teemme tänäkin vuonna jo perinteisen joulunalusmatkan Nevan rannoille. Matkan hintaan sisältyy kaupunkikiertoajelun lisäksi käynti ostoskeskuksessa, tunnelmallisilla joulumarkkinoilla sekä Eremitaasin uudessa näyttelytilassa Staraja Derevnjassa. Siellä on esillä mm. Katariina Suuren kruunajaisvaunut. Lisämaksullisesta retkiohjelmasta voi valita esim. Fabergé-museon tai Iisakin kirkon. Iltaohjelmassa on tarjolla vauhdikas kasakkashow sekä ooppera- tai baletti-ilta ohjelmiston mukaan. Tervetuloa kanssamme talviseen Pietariin!

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuralla iloiset 70-vuotisjuhlat Oulussa ja Helsingissä

Oulun Kaupunginteatterin aulassa nautitun kuohuviinin jälkeen kokoontuivat yli 600 juhlavierasta teatterisaliin nauttimaan ohjelmasta ja juhlapuheista. Juhlan aloitti Oulun AMK:n tanssikoulutettavien humoristinen ja taitava esitys. Avauspuheen piti Paula Lehtomäki ja juhlapuheen ulkoministeri Erkki Tuomioja, joka kirvoitti kuulijoilta aplodit kertoessaan olleensa seuran jäsen jo 50 vuotta! Venäjän Suomen suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev ja Duuman Suomi-ryhmän koordinaattori, kansanedustaja Valentina Pivnenko tervehtivät juhlivaa seuraa. Terem Quartet valloitti kuulijansa taidokkaalla domran ja balalaikan soinnilla. Yllätysvieras kuuluu hyviin juhliin! Kuka se oli tällä kertaa? Myös Helsingissä juhlittiin iloisen juhlavissa tunnelmissa.

 

 

Lue lisää

Meitä on moneksi, liity seuraan ja tutustu Natalia Kachelinaan!

Suomi-Venäjä-Seura viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Yksi juhlavuoden isoista jutuista on jäsenhankintakampanja, jolla järjestö tietenkin haluaa konkreettisesti kasvattaa jäsenmääräänsä, mutta se ei kuitenkaan ole kampanjan ainoa tarkoitus. Haluamme tarjota kaikille Venäjästä ja venäläisyydestä kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan, tutustua ja vaihtaa "venäjäkuulumisia". Joskus meiltä kysytään, että keitä me oikein olemme. Me vastaamme, että meitä on moneksi! Yksi meistä on Natalia Kachelina Tampereen Pobedasta.    

Lue lisää

Juhla-arpajaiset alkavat!

Hyvä Suomi-Venäjä-Seuran jäsen! Saat tällä viikolla postitse viisi arpaa sisältävän kirjekuoren, joka kannattaa avata. Jokaisessa viiden arvan nipussa on keskimäärin yksi voitto! Juhla-arpajaisten pääpalkinto on luxusmatkalahjakortti Pietariin tai K-raudan lahjakortti, kumpikin arvoltaan 3 000 euroa. 70-vuotta lokakuussa täyttävä Suomi-Venäjä-Seura vetoaa jäseniinsä, myös sinuun! Lunastamalla arvat tuet arpajaisluvan mukaisesti osastojen ja piirien koulutustoimintaa sekä keskusseuran sähköisen viestinnän kehittämistä. Ja onhan arpojen avaaminen aina jännittävää puuhaa, kaiken ikäisistä!
 

Lue lisää

Paula Lehtomäen tervehdys seuran jäsenille

Lämmin kiitos koko seuran väelle siitä tuesta ja luottamuksesta, jota valtuusto osoitti valitessaan minut seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Tätä tukea olen sittemmin saanut onnittelujen muodossa vastaanottaa eri puolilta Suomea. Toivon, että voin olla hyvä puheenjohtaja kaikille seuran jäsenille, myös niille, jotka eivät valinnastani ehkä ilahtuneet. Otan vastaan uuden tehtäväni Suomi-Venäjä-Seurassa innostunein mielin.

Lue lisää

Venäjän kielen tähti loistaa

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä järjesti keväällä kolmannen Venäjän kielen tähti -videokilpailun. Kilpailuun voivat osallistua jotakin venäjän kielen oppimäärää opiskelevat peruskoululaiset. Kilpailuvideoiden kesto on enintään kolme minuuttia. Tänä vuonna kisaan lähetettiin yhteensä 16 esitystä, joista tuomaristo palkitsi neljä parasta.

Lue lisää
Julkaise syötteitä