Etusivu

Gzhel kiertue 2017

Venäjän tunnetuin kansantanssiryhmä on Gzhel. Koko maailma ihaili sen häikäisevää esitystä Sotshin olympialaisten avajaisissa. Gzhelillä onkin maine huikaisevana kansantanssiryhmänä, joka kiertää aktiivisesti maailmalla. Ryhmä saapuu Suomeen lokakuussa 2017 ja esiintyy Helsingissä 17.10., Turussa 18.10., Tampereella 19.10., Kuopiossa 20.10. ja Oulussa 22.10.

Lue lisää

Viestintää venäläisessä Helsingissä 9.9.2017. Ilmoittaudu viimeistään 17.8.

Miten kulttuurielämyksestä kirjoitetaan? Miten otetaan hyviä valokuvia? Miten tehdään maukkaita päivityksiä sosiaaliseen mediaan? 

Koulutuspäivän ohjelmassa lisäksi:
- tutustuminen Suomenlinnaan
- ruokailu Ville Haapasalon georgialaisessa Purpur-ravintolassa
- Mihail Bulgakovin Mestari ja Margarita -näytelmä Kansallisteatterin Villensauna-näyttämöllä

Tervetuloa. llmoittaudu 17.8. mennessä!  
Mikäli sinulla on vaikeuksia ilmoittautumilomakkeen kanssa, voit tehdä ilmoittautumisen myös sähköpostitse lansi-suomi@venajaseura.com

 

Lue lisää

Seura vie nykytanssia Pietariin Suomen 100 v. kunniaksi syyskuussa

Seura toteuttaa kaksi erilaista nykytanssihanketta Pietarissa syyskuussa yhdessä Pietari-instituutin ja Tanssin tiedotuskeskuksen kanssa.

Arja Tiilin dancecompanyn Break the fight -työpajat järjestetään Pietarissa katutaidefestivaalin yhteydessä 9. syyskuuta. Niissä käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen, musiikin, graffitin ja yhdessä tekemisen keinoin. Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hiphopin ja graffititaiteen ammattilaiset.

Aina Joku Vie -tanssi-ilta, on osa Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin ohjelmaa 22. syyskuuta.  Kulttuurifoorumin osallistujat sekä Pietarin tanssikoululaiset pääsevät kokemaan ainutkertaisen yhteentörmäyksen, kun ikivihreä suomalainen iskelmäperinne ja nykytanssi kohtaavat Alpo Aaltokosken ja hänen työryhmänsä johdolla.

Lue lisää

Karjalan Kansallinen Teatteri kiertueella Suomessa 11.-12.8.

Karjalan Kansallinen Teatteri on toinen niistä ammattiteattereista maailmassa, joka tuottaa ohjelmistoaan suomen kielellä Suomen rajojen ulkopuolella. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Karjalan Kansallinen Teatteri saapuu¨i Kuopioon ja Varkauteen teatterivierailulle 11.-12.8.2017. Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri on ollut mukana hankkeessa, jossa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän tuen turvin on tuettu suomenkielisen ohjelmiston ja teatterin tekemistä Petroskoissa. Itä-Suomen piiri oli myös mukana järjestämässä kiertuetta.

Savon Sanomat julkaisi Karjalan Kansallisesta Teatterista ja kiertueesta jutun 12.8.2017

Lue lisää

100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Juhlavuoden kunniaksi Seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteistä naapuruutta Venäjän kanssa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarjolla on niin kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, luentoja, näyttelyitä kuin matkoja. Naapuruutta käsitellään paitsi historian, myös nykypäivän ja tulevaisuuden kautta. Tapahtumasarjamme täydentyy kokoajan.

Tarjolla elo-syyskuussa:

Pe 11.8. klo 19 Kuopio, Kallamarinan Makasiinilla ja
La 12.8. klo 18 Varkaus, Kaupunginteatteri
Karjalan Kansallisen Teatterin kiertue: Kun on tunteet -näytelmä

21.-23.9. Pietari
XVIII Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi on Suomen 100-juhlavuoden päätapahtuma Venäjällä
Järjestäjä: Suomi-Venäjä-Seura, Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Venäjän kulttuuriministeriö, Pietarin kaupunki

 

Lue lisää

Kiitos! SuomiAreenassa ennätysyleisö: kannattaa katsoa Venäjä-keskustelumme nauhoite

Linkki nauhoitteeseen: https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786938

Presidentti Tarja Halonen päätti paneelikeskustelun hienosti: "Onneksi Suomessa voi vielä puhua Venäjästä asiallisesti." Tätä keskustelua Suomi-Venäjä-Seura haluaa olla tukemassa.
 

#SuomiAreena

Lue lisää

Avaruusmatka Baikonuriin 7.- 16.9.! Tartu tilaisuuteen, vielä muutama paikka jäljellä!

Tämä on kerran elämässä -tilaisuus! Matkalla pääsemme seuraamaan avaruuslennon valmistelua sekä miehitetyn aluksen laukaisua! Baikonurista lähti vuonna 1961 matkaan myös Juri Gagarin, jonka elämään tutustumme avaruusmuseossa. Matkaohjelmaan kuuluu myös mm. kaupunkikierros Moskovassa.  Avaruusmatkalle on vain muutama paikka jäljellä - varaa omasi heti! 

Lue lisää

Ladna-palkinto Lakeuden osastolle. Kunniakirjat Jämsänkosken osastolle, Seinäjoen seudun osastolle, ja Savonlinnan osastolle. Pozdravljaem!

Ladna-palkinto jaetaan vuosittain yhdelle Suomi-Venäjä-Seuran osastolle ansiokkaasta toiminnasta venäläisen kulttuurin välittäjänä. Valinnassa painotetaan vaikuttavuutta ja uutta luovuutta.

Miten kummassa vanhat autonromut, saunan uunit, polkupyörät ja kattilat liittyvät Suomi-Venäjän-Seuran toimintaan? Tutustu Ladna-palkinnon saaneeseen Lakeuden osastoon, joka on yhdistänyt erinomaisesti varainkeruun, ympäristövastuun ja yhteistyön tekemisen venäläisen kulttuurin välittämiseen: www.venajaseura.com/blogi/romumetalli-osa-suomi-ven-j-seuran-toiminta

Ladna-kunniakirjan saanut Savonlinnan osasto painottaa  verkostoitumisen voimaa www.venajaseura.com/blogi/kunniakirjan-perusteena-verkostoituminen .

 

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä