Etusivu

Tampereen venäläisen elokuvan viikot 19.4.-8.5.2017

Neljä naisohjaajaa, sukukieliä ja nuorisokuvausta sekä dokumenttia, mustaa huumoria ja nostalgiaa. Niistä oin tehty tämänkeväinen Tampereen Venäläisen elokuvan viikot, jotka järjestetään 19.4.-8.5. Kahdeksan elokuvaa tarjoavat laajan katsauksen venäläiseen elokuvaan.  Tampereella tarjotaan yleisön pyynnöstä myös kaksi suomenkielisin tekstityksin varustettua elokuvaa.

Elokuvat tuottavat Tampereelle yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskus ja Suomi-Venäjä-Seura.

Lue lisää

5-й Конгресс породненных городов России и Финляндии 22–24.5.2017

5-й конгресс породненных городов России и Финляндии пройдет в г. Турку в гостинице Radisson Blu 22-24 мая 2017 года.
 
К участию в конгрессе приглашаются российские муниципалитеты, районы и области,
имеющие отлаженные побратимские связи или механизмы сотрудничества с финскими
городскими и сельскими муниципальными образованиями и регионами, либо желающие создать таковые. Приглашаются также представители некоммерческих и общественных организаций. Конгресс пройдет под патронатом Президента Финляндской Республики Саули Нийнистё и Президента Российской Федерации Владимира Путина.
 
Участники конгресса должны зарегистрироваться на Конгресс не позднее 20 апреля 2017 года.

Lue lisää

Venäjän kielen stipendit

Suomi-Venäjä-Seura jakaa jälleen tänä vuonna stipendejä venäjän kielen opiskelussa kunnostautuneille koululaisille ja opiskelijoille. Stipendejä saavat menestyvät oppilaat, mutta myös sellaiset nuoret, jotka ovat kielestä ja kulttuurista aidon kiinnostuneita ja aktiivisia. Hae stipendiä koulusi oppilaalle!

 

Lue lisää

Venäjän kielen esittelymateriaalit

Nyt niitä saa!

Suomi-Venäjä-Seura on tuottanut Valtiopäiväntoiminnan 150-vuotisjuhlarahaston tuella uuden venäjän kielen esitteen.

Se on tarkoitettu alakoulujen oppilaille vanhempineen, yläkoululaisille sekä toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Tavoitteena on ollut palvella lisäksi mm. ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoita.

Lisäksi olemme tuottaneet kivoja arvostelutarroja, aakkoset ja numerot -kirjanmerkin sekä lukujärjestyksiä. Nämäkin saamme piakkoin painosta.

Tilaa esittelymateriaaleja kouluusi tai oppilaitokseesi!

Lue lisää

100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Juhlavuoden kunniaksi Seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteistä naapuruutta Venäjän kanssa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarjolla on niin kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, luentoja, näyttelyitä kuin matkoja. Naapuruutta käsitellään paitsi historian, myös nykypäivän ja tulevaisuuden kautta. Tapahtumasarjamme täydentyy kokoajan.

Tarjolla huhtikuussa:

La 22.4. klo 11-13 Tampere, Työväenmuseo Werstaan auditorio
PhD, tutkijatohtori Hanna Smith TULEVAISUUS: Suuntaukset Venäjän eri politiikoissa ja mitä niistä voi päätellä

Ma 24.4. klo 18 Joensuun seutukirjaston Muikku-sali (Koskikatu 25)
100 VUOTTA ITÄRAJAN TUNTUMASSA: Mitä eväiksi Karjalaan? Koululaisten yhteistyötä rajan yli.
 

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seura esittää surunvalittelunsa Pietarin metroiskun uhrien omaisille ja kaikille sureville venäläisille

Suomi-Venäjä-Seura esittää myötätuntonsa ja surunvalittelunsa Pietarin metroiskun uhrien omaisille ja kaikille sureville venäläisille. Isku oli todella järkyttävä teko.

Puheenjohtaja Katri Kulmuni    Pääsihteeri Merja Hannus

Lue lisää

V Suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi Turussa 22.-24.5.2017.

Viides suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi järjestetään 22.-24.5. Turussa Radisson Blu Marina Palace -hotellissa.

Seuran, Kuntaliiton ja Turun kaupungin yhteinen tavoite on järjestää mahdollisimman kattava suomalaisia ja venäläisiä ystävyyskuntia rajan molemmin puolin palveleva tapahtuma. Myös eri alueiden edustajat ovat tervetulleita kongressiin kehittämään rajatylittävää yhteistyötä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat lupautuneet kongressin suojelijaksi.

Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Jäsenkortti 2017-2018: Maksim Gorki ja suomalais-venäläiset kulttuuriyhteydet

Uusi jäsenkorttimme on omistettu kirjailija Maksim Gorkille (1868-1936) ja suomalais-venäläisille kulttuuriyhteyksille. Tutustu mielenkiintoiseen tarinaan.

 

Lue lisää

Tanssiteatteri Gzhel kiertueelle Suomeen lokakuussa 2017

Venäjän tunnetuin kansantanssiryhmä on Gzhel. Koko maailma ihaili sen häikäisevää esitystä Sotshin olympialaisten avajaisissa. Gzhelillä onkin maine huikaisevana kansantanssiryhmänä, joka kiertää aktiivisesti maailmalla. Ryhmä saapuu Suomeen lokakuussa 2017 ja esiintyy Helsingissä 17.10., Turussa 18.10. Tampereella 19.10., Kuopiossa 20.10. ja Oulussa 22.10.

 

Lue lisää

Heikki Talvitien blogi: 100 VUODEN TAIPALEELTA II

Suurlähettiläs Heikki Talvitie kirjoittaa 100 vuoden taipaleelta -blogin toisessa osassa:

Eurooppa on omilla harharetkillään. Turvapaikan hakijoita tulee kiihtyvällä tahdilla. Euroopan Penelope, Saksa, yrittää pitää kilpakosijat loitolla ja arvot järjestyksessä. Vahvimpia kilpakosijoita ovat Venäjän presidentti, Yhdysvaltain presidentti, Kiinan presidentti ja Turkin presidentti. Euroopan Penelopella on Angela Merkelin kasvot.

Mielenkiintoista lukuhetkeä!

Lue lisää

Avaruusmatka Baikonuriin!

VenäjänMatkat ylpeänä esittää: Avaruusmatka Baikonuriin 2017! Seuraamme avaruuslennon valmistelua sekä miehitetyn aluksen laukaisua. Baikonurista lähti vuonna 1961 matkaan myös Juri Gagarin, jonka elämään tutustumme avaruusmuseossa. Matkaohjelmaan kuuluu myös mm. kaupunkikierros Moskovassa. Tämä on kerran elämässä -tilaisuus! Avaruusmatkalle on paikkoja rajoitetusti - varaa omasi heti! 

Lue lisää

Venäjän kielen kesäkurssit Pietarissa 2017

"Kurssi oli kaikin puolin onnistunut. Voisin lähteä uudelleenkin." Tätä mieltä on kursseillemme osallistunut Hanna. Ensi kesän kielikurssit ovat nyt jo varattavissa. Kurssipäivät ovat 4.-17.6. ja 2.-15.7. Voit varata vain opetuksen tai koko paketin, johon sisältyvät myös matkat ja perhemajoitus. Opiskelun ohella ehdit myös tutustua upeaan Pietariin!

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä