Etusivu

SuomiAreenalla käytiin tärkeää Venäjä-keskustelua

SuomiAreenalla käytiin 18.7. Venäjä-keskustelu, jota seurasi ennätyssuuri yleisö, lähes 300 henkeä. Suomi-Venäjä-Seuran järjestämä erittäin ajankohtainen keskustelu on kuunneltavissa tästä linkistä. Heikki Talvitien ja Markku Kangaspuron haastattelu löytyy täältä.

Lue lisää

Paula Lehtomäen tervehdys seuran jäsenille

Lämmin kiitos koko seuran väelle siitä tuesta ja luottamuksesta, jota valtuusto osoitti valitessaan minut seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Tätä tukea olen sittemmin saanut onnittelujen muodossa vastaanottaa eri puolilta Suomea. Toivon, että voin olla hyvä puheenjohtaja kaikille seuran jäsenille, myös niille, jotka eivät valinnastani ehkä ilahtuneet. Otan vastaan uuden tehtäväni Suomi-Venäjä-Seurassa innostunein mielin.

Lue lisää

Kesän aukioloajat

Suomi-Venäjä-seuran keskustoimisto Helsingissä on suljettu 30.6.-27.7.2014. Aluetoimistojemme lomatiedot löytyvät täältä. Viisumiasioissa ota yhteyttä Lappeenrannan toimistoomme, joka palvelee koko kesän, puh. (05) 451 2014. Suomalais-venäläiseen kulttuurifoorumiin liittyvät tiedustelut, puh. (09) 693 8634.
Toivotamme kaikille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme aurinkoista ja rentouttavaa kesäaikaa!

Lue lisää

Meitä on moneksi, liity seuraan ja tutustu Pia Valkoseen!

Suomi-Venäjä-Seura viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Yksi juhlavuoden isoista jutuista on jäsenhankintakampanja, jolla järjestö tietenkin haluaa konkreettisesti kasvattaa jäsenmääräänsä, mutta se ei kuitenkaan ole kampanjan ainoa tarkoitus. Haluamme tarjota kaikille Venäjästä ja venäläisyydestä kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan, tutustua ja vaihtaa "venäjäkuulumisia". Joskus meiltä kysytään, että keitä me oikein olemme. Me vastaamme, että meitä on moneksi! Yksi meistä on Pia Valkonen Lapinlahden Venäjä-seurasta.      

Lue lisää

Tutustu teemamatkoihimme ja varaa pian!

VenäjänMatkojen ohjelmassa on loppukesällä kaksi teemamatkaa, jotka vievät harvemmin nähtyihin maisemiin ja antavat matkalaisille aivan uusia kokemuksia. Onnikalla ajellaan Laatokan ympäri Sortavalasta Pietariin. Marina Tsvetajevan (kuvassa) kaupunkeja olivat Moskova, Bolshevo ja Tarusa, joihin matkaamme tutustumaan suuren runoilijan elämään.  

Lue lisää

Intohimoa ja energiaa - Terem Quartet Suomeen

Terem Quartet on kansallisaarre, sanotaan. Muusikoiden soittaessa loistavat tähdet ja aurinko yhtä aikaa. Teremin konserttia voi verrata avaruuden valloitukseen. Musiikissa yhtyvät rakkaus ja viha, ironia, filosofiset tunteet. Kaikki tämä tapahtuu venäläisellä otteella. Näin kuvataan pietarilaista yhtyettä, joka saapuu lokakuun alussa kiertueelle Suomeen.

Lue lisää

Itämeren maiden kansalaisjärjestöfoorumi toivoi alueen päättäjiltä yhteistyötahtoa

Foorumin osallistujat toivoivat päättäjiltä tahtoa jatkaa yhteystyötä Itämeren alueella, vaikka Euroopan Unionin ja Venäjän suhteet ovatkin juuri nyt koetuksella. Päätösistunnossa hyväksytty loppuasiakirja korosti, että vaikeassa tilanteessa ruohonjuuritason yhteistyön merkitys kasvaa ja kansalaisjärjestöt tulisi hyväksyä mukaan konfliktien ratkaisuun.  
 

Lue lisää

Venäjän kielen tähti loistaa

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä järjesti keväällä kolmannen Venäjän kielen tähti -videokilpailun. Kilpailuun voivat osallistua jotakin venäjän kielen oppimäärää opiskelevat peruskoululaiset. Kilpailuvideoiden kesto on enintään kolme minuuttia. Tänä vuonna kisaan lähetettiin yhteensä 16 esitystä, joista tuomaristo palkitsi neljä parasta.

Lue lisää

Heikki Talvitien Venäjä-kirja myös venäjäksi!

Venäjän Federaation valtakunnan Duuman puhemies Sergei Naryshkin otti  Moskovassa vastaan Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajan Heikki Talvitien. Talvitie teki Moskovaan ja Pietariin jäähyväiskäynnit, koska hän jättää Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajuuden 7. kesäkuuta 2014. Talvitie toi keskustelussa esille Suomen kiinnostuksen olla elävässä yhteistyössä Venäjällä olevien suomalais-ugrilaisten kansojen kanssa ja korosti Duuman puhemiehelle Suomen intressejä arktisessa yhteistyössä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä