Etusivu

Svetlana Aleksijevitš: Sodalla ei ole naisen kasvoja

Onko tämä kirja hyllyssäsi? Tältä näyttää, SN-kirjojen julkaisema Nobel-voittaja Svetlana Aleksijevitšin ”Sodalla ei ole naisen kasvoja”. Kirjan painos on lopussa, mutta monen Suomi-Venäjä-Seuran jäsenen kirjahyllystä se löytynee, sillä Suomi-Neuvostoliitto-Seura oli kirjaa julkaisemassa. SNS teki aktiivista kulttuurityötä ja tätä työtä Suomi-Venäjä-Seura jatkaa.

Lue lisää

Kirjamessut 2015, teemamaa Venäjä

Cultura-säätiö, Sellon kirjaston Venäjänkielinen kirjasto ja Suomi-Venäjä-Seura osallistuvat 22.–25.10.2015 järjestettäville Helsingin kirjamessuille. Tervetuloa yhteisosastollemme 6F79!
Venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri esittäytyvät tänä vuonna Helsingin Kirjamessuilla monipuolisesti. Messuille odotetaan yli 30 venäläistä kirjailijaa.Yhteisosastomme suomen- ja venäjänkielisessä ohjelmassa on tapaamisia kirjailijoiden, kustantajien ja kääntäjien kanssa, kielikahvila ja lukupiiri, kepeää musisointia sekä ohjelmaa lapsille. Lisäksi kutsumamme kirjailijat keskustelevat venäläisen nykykirjallisuuden tilasta paneelikeskustelussa Aino-lavalla.
 

Lue lisää

Sukukansapäivää vietetään laajasti!

Lokakuun kolmantena lauantaina perinteisesti vietettävä Sukukansapäivä on tänä vuonna monipuolisempi kuin koskaan. Suomi-Venäjä-Seura on monella paikkakunnalla mukana järjestelyissä. Sukukansojemme kulttuuritarjontaa on varmasti jokaiseen makuun. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Heikki Talvitie: Suomi-tekijä Venäjän politiikassa

Olen juuri ilmestyneessä kirjassa Itsenäisyyden ilmansuunnat käsitellyt teemaa, jonka yleisnimeksi voisi merkitä Suomi-tekijän Venäjän politiikassa. Teemaa on tutkittu Petroskoin yliopistossa ja olen lukuisissa kontakteissa venäläisiin virkaveljiin törmännyt tähän aihepiiriin. Suomessa teemasta ei ole keskusteltu ja sen olemassaolo on lähinnä kielletty. Näin on myös historioitsijoiden piirissä. Sanotaan, että Suomen ja Venäjän suhteet ovat hyvät ja normaalit. Mielestäni tätä liturgiaa tulisi päivittää ajan tasalle tai sitten ryhtyä toimenpiteisiin, että ne todella olisivat hyvät ja normaalit.

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seura 2016-20

"Meidät tunnetaan vireänä ja uusiutuvana suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vilkkaiden ja monipuolisten naapuruussuhteiden toimintakentässä olemme arvostettu käytännön Venäjä-osaaja ja haluttu yhteistyökumppani."
Edellä oleva on tahtotilamme 2020, mikäli seuran strategiatyöryhmän ehdotus hyväksytään. Strategialuonnosta on koko kuluneen vuoden ajan käsitelty erilaisissa työryhmissä ja palavereissa. Nyt on sinun vuorosi sanoa sanasi!

Lue lisää

Kontakt yhdistää jäsenistöä

Neljä kertaa vuodessa kolahtaa Suomi-Venäjä-Seuran jäsenistön postiluukusta jäsenlehtemme Kontakt. Siinä on pääsihteeri Merja Hannuksen pääkirjoitus ajankohtaisista seuratyöhön tai Venäjään liittyvistä aiheista. Pirjo Hämäläinen puolestaan kolumnoi suomalaisista ja venäläisistä kulttuurisista yhteyksistä aina yllättävästä näkökulmasta! Lehdessä on omat sivunsa kaikille piireillemme, jotka kertovat monipuolisesta toiminnastaan. Kannattaa siis vilkaista muidenkin kuin oman alueen sivuja, sieltä voi löytyä hyviä vinkkejä! 

Lue lisää

Jäsenkortilla jäsenetuja!

Jäsenkorttimme on voimassa vuodet 2015-16. Kortin kuvassa on udmurttimuusikko Natalia D. Haluamme tällä valinnalla kunnioittaa kaikkia suomalaisugrilaisia kansoja, jotka kokoontuvat vuonna 2016 Lahteen VII Suomalais-ugrilaisten kansojen Maailmankongressiin.
Kortilla saat sekä Suomi-Venäjä-Seuran että yhteistyökumppaniemme tarjoamia jäsenetuja. Edut löytyvät täältä. Käytä hyväksesi!

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä