Etusivu

Huippuohjelmaa ja ostoksia Joulujarmarkassa 29.-30.11.

Marraskuun lopulla viimeistään siirrymme jouluaikaan, kun Helsingissä jo perinteeksi muodostunut venäläinen Joulujarmarka pitää ovensa auki la-su 29.-30.11. Tarjolla on monipuolinen kattaus venäläisiä herkkuja ja käsitöitä. Kahvilamme myy höyryävää borssia ja piirakoita. Jarmarkaohjelmaan kuuluvat olennaisesti myös keskustelut ja kulttuuriohjelma. Venäjästä puhuvat mm. Paula Lehtomäki, Kalle Kniivilä, Pekka Haavisto ja Arto Mustajoki. Uusinta kirjaansa tulee esittelemään Ville Haapasalo. Esillä on myös hänelle tehtyjen pipojen näyttely! Jarmarka-viikonlopun päättää Vuokko Hovatan ja Taisto Oksasen Musiikillinen aikamatka Pietariin. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Valloittava Glinkan poikakuoro saapuu Suomeen

Suomeen saapuvassa kokoonpanossa on 32 laulajaa, jotka ovat iältään 9-18-vuotiaita. Vuonna 1479 perustettu Glinka-kuorokoulu on Venäjän vanhimpia ammatillisia musiikkikouluja. Kuoron ohjelmisto sisältää mm. Pjotr Tshaikovskin hengellistä musiikkia, kuoroteoksia ja venäläisiä kansanlauluja. Suomen kiertueella on luvassa myös Sibeliusta. Ympäri Eurooppaa kiertänyt todella kovatasoinen Glinkan poikakuoro saapuu Suomeen helmikuussa ja konsertoi kahdeksalla paikkakunnalla. Kuoroa johtaa Vladimir Begletsov.

Lue lisää

Meitä on moneksi, liity seuraan ja tutustu Yrjö Jalkaseen!

Suomi-Venäjä-Seura viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Yksi juhlavuoden isoista jutuista on jäsenhankintakampanja, jolla järjestö tietenkin haluaa konkreettisesti kasvattaa jäsenmääräänsä, mutta se ei kuitenkaan ole kampanjan ainoa tarkoitus. Haluamme tarjota kaikille Venäjästä ja venäläisyydestä kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan, tutustua ja vaihtaa "venäjäkuulumisia". Joskus meiltä kysytään, että keitä me oikein olemme. Me vastaamme, että meitä on moneksi! Yksi meistä on Yrjö Jalkanen Sisä-Savon osastosta.    

Lue lisää

Heikki Talvitien puhe

Lue Heikki Talvitien puhe, jonka hän piti 4.11. järjestetyssä Venäjä, Suomi, Eurooppa -seminaarissa. Puhe käsittelee kulttuuria ja historiaa.Talvitie sanoo mm. näin: "Kun olen ollut lähetystötehtävissä Moskovassa ja yrittänyt tutustua Venäjän historiaan, niin olen vääjäämättömästi törmännyt Ruotsin historiaan. Ja kun olin lähettiläänä Tukholmassa ja yritin tunkeutua vuoden 1812 ytimeen, niin vääjäämättömästi marssi Venäjän historia vastaan. Ja siinä ohessa tietenkin suomalaisten osa historian lehdillä sai jotain valaistusta." Osa seminaarissa pidetyistä puheista tulee luettavaksi www.eurocult.fi.

 

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuralla iloiset 70-vuotisjuhlat Oulussa ja Helsingissä

Oulun Kaupunginteatterin aulassa nautitun kuohuviinin jälkeen kokoontuivat yli 600 juhlavierasta teatterisaliin nauttimaan ohjelmasta ja juhlapuheista. Juhlan aloitti Oulun AMK:n tanssikoulutettavien humoristinen ja taitava esitys. Avauspuheen piti Paula Lehtomäki ja juhlapuheen ulkoministeri Erkki Tuomioja, joka kirvoitti kuulijoilta aplodit kertoessaan olleensa seuran jäsen jo 50 vuotta! Venäjän Suomen suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev ja Duuman Suomi-ryhmän koordinaattori, kansanedustaja Valentina Pivnenko tervehtivät juhlivaa seuraa. Terem Quartet valloitti kuulijansa taidokkaalla domran ja balalaikan soinnilla. Yllätysvieras kuuluu hyviin juhliin! Kuka se oli tällä kertaa? Myös Helsingissä juhlittiin iloisen juhlavissa tunnelmissa.

 

 

Lue lisää

Juhla-arpajaiset alkavat!

Hyvä Suomi-Venäjä-Seuran jäsen! Saat tällä viikolla postitse viisi arpaa sisältävän kirjekuoren, joka kannattaa avata. Jokaisessa viiden arvan nipussa on keskimäärin yksi voitto! Juhla-arpajaisten pääpalkinto on luxusmatkalahjakortti Pietariin tai K-raudan lahjakortti, kumpikin arvoltaan 3 000 euroa. 70-vuotta lokakuussa täyttävä Suomi-Venäjä-Seura vetoaa jäseniinsä, myös sinuun! Lunastamalla arvat tuet arpajaisluvan mukaisesti osastojen ja piirien koulutustoimintaa sekä keskusseuran sähköisen viestinnän kehittämistä. Ja onhan arpojen avaaminen aina jännittävää puuhaa, kaiken ikäisistä!
 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää

Venäjän kielen tähti loistaa

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä järjesti keväällä kolmannen Venäjän kielen tähti -videokilpailun. Kilpailuun voivat osallistua jotakin venäjän kielen oppimäärää opiskelevat peruskoululaiset. Kilpailuvideoiden kesto on enintään kolme minuuttia. Tänä vuonna kisaan lähetettiin yhteensä 16 esitystä, joista tuomaristo palkitsi neljä parasta.

Lue lisää
Julkaise syötteitä