Etusivu

VenäjänMatkat osallistuu taas matkamessuille - tule sinäkin!

Osallistumme tänäkin vuonna matkamessuille Helsingin messukeskuksessa 19.-22.1. Kerromme tulevista matkoistamme osastolla 6k89 ja järjestämme Venäjä-aiheista ohjelmaa. Bardi Tomi Leppänen viihdyttää musisoiden ja messulavalle puolestaan nousevat suurlähettiläs Heikki Talvitie ja kääntäjä Martti Anhava.

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää

Vetävä Venäjä - viestintäviikonloppu 28.-29.1.17

Suomi-Venäjä-Seura kokoontuu viettämään yhteistä talviviikonloppua Peurunkaan Jyväskylän liepeille tammikuussa. Ohjelma sisältää järjestöviestinnän koulutusta ja työpajoja, mutta myös hauskaa yhdessäoloa, uusia tuttavuuksia ja rentouttavaa kylpylätunnelmaa.

Ensimmäisen päivän kouluttajana toimii Piritta Seppälä (Viestintä-Piritta Oy). Hän on kokenut ja kysytty viestinnän, sosiaalisen median ja verkkoviestinnän asiantuntija.

Toisena päivänä työskennellään työpajoissa, joita on peräti 15. Niistä voit valita kolme mieluisinta, esimerkkeinä vaikkapa venäjän kieli, some-viestintä tai jäsenrekisteri. Tutustu tarjontaan ja valitse omat suosikkisi! Kaikki jäsenet ovat tervetulleita mukaan! llmoittaudu 9.1. mennessä.

Lue lisää

V Suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi 22.-24.5.2017 Turussa

Seuraava Suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi järjestetään 22.-24.5.2017 Turussa Radisson Blu Marina Palace -hotellissa.

Seuran, Kuntaliiton ja Turun kaupungin yhteinen tavoite on järjestää mahdollisimman kattava suomalaisia ja venäläisiä ystävyyskuntia rajan molemmin puolin palveleva tapahtuma. Päämääränämme on, että myös monet alueet osallistuisivat kongressiin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat lupautuneet kongressin suojelijaksi.

Ilmoittautuminen kongressiin avataan helmikuussa 2017.

Lue lisää

X Venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu 2017 helmikuussa Helsingissä

Venäläisen elokuvan festivaali juhlii kymmenvuotista taivaltaan 14.-19.helmikuuta Andorran kulttuurikompeksissa Helsingissä. Festivaali tuo Suomeen 10 mielenkiintoista nykyelokuvaa sekä koko joukon mielenkiintoisia keskustelutilaisuuksia venäläisten ohjaajien ja muiden elokuvan tekijöiden kanssa.

Lue lisää

Avaruusmatka Baikonuriin!

VenäjänMatkat ylpeänä esittää: Avaruusmatka Baikonuriin 2017! Seuraamme avaruuslennon valmistelua sekä miehitetyn aluksen laukaisua. Baikonurista lähti vuonna 1961 matkaan myös Juri Gagarin, jonka elämään tutustumme avaruusmuseossa. Matkaohjelmaan kuuluu myös mm. kaupunkikierros Moskovassa. Tämä on kerran elämässä -tilaisuus! Avaruusmatkalle on paikkoja rajoitetusti - varaa omasi heti! 

Lue lisää

Venäjän kielen kesäkurssit Pietarissa 2017

"Kurssi oli kaikin puolin onnistunut. Voisin lähteä uudelleenkin." Tätä mieltä on kursseillemme osallistunut Hanna. Ensi kesän kielikurssit ovat nyt jo varattavissa. Kurssipäivät ovat 4.-17.6. ja 2.-15.7. Voit varata vain opetuksen tai koko paketin, johon sisältyvät myös matkat ja perhemajoitus. Opiskelun ohella ehdit myös tutustua upeaan Pietariin!

Lue lisää

Tilaa nyt kalenteri vuodeksi 2017

Itä-Suomen piiri on tuottanut suositun suomalais-venäläisen seinäkalenterin vuodelle 2017. Kalenterissa on suomalaisten juhla-, nimi- ja liputuspäivien lisäksi venäläiset juhlapäivät. Selviää esimerkiksi se, milloin Venäjällä vietetään laskiaista tai kansallispäivää ja milloin on rajavartijan, autoilijan tai uudisraivaajien päivä. Valmistaudu ensi vuoteen ja hanki kalenteri jo nyt!

Lue lisää

Tanssiteatteri Gzhel kiertueelle Suomeen lokakuussa 2017

Venäjän tunnetuin kansantanssiryhmä on Gzhel. Koko maailma ihaili sen häikäisevää esitystä Sotshin olympialaisten avajaisissa. Gzhelillä onkin maine huikaisevana kansantanssiryhmänä, joka kiertää aktiivisesti maailmalla. Ryhmä saapuu Suomeen lokakuussa 2017 ja esiintyy Helsingissä 17.10., Turussa 18.10. Tampereella 19.10., Kuopiossa 20.10. ja Oulussa 22.10.

 

Lue lisää

Seuran valtuusto kokoontui Helsingissä 3.12.2016

Suomi-Venäjä-Seuran valtuusto kokoontui lauantaina 3.12. Helsingissä. Valtuustossa käytiin Markku Kivisen alustuksen innoittamana vilkasta keskustelua kansainvälisestä nykytilanteesta ja Venäjästä ja Suomi-Venäjä-Seuran roolista. Valtuusto päätti vuoden 2017 jäsenmaksuista.

 

Lue lisää

Jäsenalennus SKS:n kirjoista!

Emeritusprofessori Yrjö Kaukiaisen näyttävästi kuvitettu kirja Punaiset pilarit kertoo suomalaisesta kivestä tsaarien Pietarissa, jonka monet palatsit, pylväät ja monumentit ovat Kaakkois-Suomesta louhitusta graniitista rakennettuja. Upeasti kuvitettu uutuuskirja on elävä aikamatka keisarillisen pääkaupungin historiaan. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat hinnasta 25%:n alennuksen!

 

 

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia 2016-20

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Venäjän kielen Tähti 2016 on valittu!

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä valitsi tämänvuotisen Venäjän kielen Tähti -kilpailun voittajaksi Vikkelä venäjän kielen kurssi –nimisen videon. Raati totesi sen oivalliseksi venäjän kielen taitoa esittäväksi ja loistavaksi venäjän kielen esittelymateriaaliksi. Käsikirjoitus oli hyvä ja iloiset esiintyjät saivat kiitosta. Oppilaista  näki, että kielen opiskelu on mukavaa ja hauskaa. Voittajavideo tulee Helsingin suomalaisesta yhteiskoulusta 3. C-luokalta.

Lue lisää

Heikki Talvitien itsenäisyyspäivän puhe Ilmajoella 6.12.2016

Kiitän kutsusta pitää itsenäisyyspäivän puhe täällä Ilmajoella. Keski-Loppeja on oltu, Talviteiksi on tultu ja paljon tässä prosessissa liittyy Ilmajokeen. Isoisäni Iisakki Vihtori Talvitie toimi kirkkoherrana 20-vuotta Karjalassa, Impilahdella. Suvussa kiertävän tarinan mukaan hän kuitenkin kaipasi juuriaan näillä lakeuksilla. Olkoon tämä puheeni kunnianosoitus suvun perinteille täällä Ilmajoella.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä