Etusivu

Sinustako projektikoordinaattori Kuopioon?

Haemme Kuopion aluetoimistoon projektikoordinaattoria.Tehtävän hoitaminen edellyttää projektitoiminnan tuntemusta, hyvää yhteistyö- ja organisointikykyä, oma-aloitteisuutta ja matkustusvalmiutta. Suomen ja Venäjän lähialuetoiminnan ja EU-hankkeiden tuntemus lasketaan eduksi. Valittavalta edellytetään kotimaisten kielten lisäksi hyvää venäjän ja englannin kielen taitoa.

 

 

Lue lisää

Maailmankongressin kolmas päivä - julkilausumia ja uusi puheenjohtaja

Kongressin viimeisenä päivänä jatkettiin työskentelyä temaattisissa ryhmissä. Keskustelu jatkui vilkkaana. Työryhmien moderaattorit laativat yhteenvedot käydystä keskustelusta. Konsultaatiokomitean väistyvä puheenjohtaja Valeri Markov lausui jäähyväisensä jatkaessaan muihin tehtäviin. Hän on ollut mukana Suomalais-ugrilaisen Maailmankongressin alusta, ensimmäisestä maailmankongressista saakka. Puheessaan hän kiitti kaikkia matkan varrella mukana kulkeneita komitean jäseniä. Markov toivotti tervetulleeksi uuden puheenjohtajan, karjalaisen Tatjana Klejerovan.

Lue lisää

Maailmankongressin toinen päivä - teemakeskusteluja ja toritapahtumia

Suomalais-ugrilaisten kansojen Maailmankongressin toinen päivä pyörähti käyntiin työryhmätyöskentelyllä. Keskusteluissa puhuttiin muun muassa kaksi- ja monikielisyyden teemoista, kielen elvyttämisen keinoista, koulutuksen merkityksestä, kielen käytöstä sosiaalisissa verkostoissa ja netissä, kestävästä kehityksestä ja elinkeinopolitiikasta, kestävästä matkailusta, muuttoliikkeistä ja urheilusta. Päivällä myös lahtelaiset saivat nauttia kongressin ilmapiiristä Lahden torilla.

Lue lisää

Maailmankongressin ensimmäinen päivä - räppiä ja presidenttien puheet

 Seitsemäs suomalais-ugrilainen kongressi lähti käyntiin 15.6. Lahden Sibelius-talolla saamelaisräppäri Ailu Vallen sävelin. Pohjois-saamen kielellä esiintyvä räppäri otti lyriikoillaan kantaa alkuperäiskansojen oikeuksien ja luonnon puolesta. Avajaisissa nähtiin myös Lahden tanssiopiston nuorten ja Lahden konservatorion kamariorkesterin esitykset.

Lue lisää

Jäsenkortilla jäsenetuja!

Jäsenkorttimme on voimassa vuodet 2015-16. Kortin kuvassa on udmurttimuusikko Natalia D. Haluamme tällä valinnalla kunnioittaa kaikkia suomalaisugrilaisia kansoja, jotka kokoontuvat vuonna 2016 Lahteen VII Suomalais-ugrilaisten kansojen Maailmankongressiin.
Kortilla saat sekä Suomi-Venäjä-Seuran että yhteistyökumppaniemme tarjoamia jäsenetuja. Edut löytyvät täältä. Käytä hyväksesi!

Lue lisää

Venäjän kielen Tähti 2016 on valittu!

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä valitsi tämänvuotisen Venäjän kielen Tähti -kilpailun voittajaksi Vikkelä venäjän kielen kurssi –nimisen videon. Raati totesi sen oivalliseksi venäjän kielen taitoa esittäväksi ja loistavaksi venäjän kielen esittelymateriaaliksi. Käsikirjoitus oli hyvä ja iloiset esiintyjät saivat kiitosta. Oppilaista  näki, että kielen opiskelu on mukavaa ja hauskaa. Voittajavideo tulee Helsingin suomalaisesta yhteiskoulusta 3. C-luokalta.

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia 2016-20

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä