Etusivu

Tervetuloa Ouluun viettämään Suomi-Venäjä-Seuran 70-vuotisjuhlapäivää 30.9.2014

Seuran 70-vuotisjuhlaa on jo tähän mennessä vietetty monin eri tavoin, mutta juhlinta jatkuu vuoden loppuun asti! Yksi tärkeimmistä tapahtumista on juhlapäivä Oulussa 30.9. Mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa on luvassa koko päiväksi. Pääjuhlassa puhuu Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki, lisäksi kuullaan Suomen ja Venäjän valtiovallan tervehdykset. Oulun Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tanssiesitys ja pietarilaisen Terem Quartetin mahtava esiintyminen nostavat juhlatunnelman kattoon. Myös jatkot pidetään hyvässä seurassa. Tulethan sinäkin!

Lue lisää

Intohimoa ja energiaa - Terem Quartet Suomeen

Terem Quartet on kansallisaarre, sanotaan. Muusikoiden soittaessa loistavat tähdet ja aurinko yhtä aikaa. Teremin konserttia voi verrata avaruuden valloitukseen. Musiikissa yhtyvät rakkaus ja viha, ironia, filosofiset tunteet. Kaikki tämä tapahtuu venäläisellä otteella. Näin kuvataan pietarilaista yhtyettä, joka saapuu lokakuun alussa kiertueelle Suomeen.

Lue lisää

Pietarista Novgorodiin 2.-5.10.

Tällä VenäjänMatkojen järjestämällä matkalla on mahdollisuus kokea aina ihanan Pietarin lisäksi myös historiallinen Novgorod. Pietarissa ohjelmaan kuuluu kaupunkikiertoajelu ja mm. käynti kauppahallissa tutkimassa syksyn satoa. Lisämaksusta tutustuminen Eremitaasin kokoelmiin sekä iltaohjelmaa vaikkapa oopperassa. Kokopäivän retki Novgordiin (lisämaksu) on myös matka Venäjän valtion syntysijoille. Päivän aikana näemme Novgorodin tärkeimmät nähtävyydet ja käymme mm. luostarissa ja ulkoilmamuseossa. Varaa pian paikkasi tälle upealle matkalle!

Lue lisää

Meitä on moneksi, liity seuraan ja tutustu Marja Jänikseen!

Suomi-Venäjä-Seura viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Yksi juhlavuoden isoista jutuista on jäsenhankintakampanja, jolla järjestö tietenkin haluaa konkreettisesti kasvattaa jäsenmääräänsä, mutta se ei kuitenkaan ole kampanjan ainoa tarkoitus. Haluamme tarjota kaikille Venäjästä ja venäläisyydestä kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan, tutustua ja vaihtaa "venäjäkuulumisia". Joskus meiltä kysytään, että keitä me oikein olemme. Me vastaamme, että meitä on moneksi! Yksi meistä on Marja Jänis Joensuun Venäjän Ystävistä.      

Lue lisää

Paula Lehtomäen tervehdys seuran jäsenille

Lämmin kiitos koko seuran väelle siitä tuesta ja luottamuksesta, jota valtuusto osoitti valitessaan minut seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Tätä tukea olen sittemmin saanut onnittelujen muodossa vastaanottaa eri puolilta Suomea. Toivon, että voin olla hyvä puheenjohtaja kaikille seuran jäsenille, myös niille, jotka eivät valinnastani ehkä ilahtuneet. Otan vastaan uuden tehtäväni Suomi-Venäjä-Seurassa innostunein mielin.

Lue lisää

SuomiAreenalla käytiin tärkeää Venäjä-keskustelua

SuomiAreenalla käytiin 18.7. Venäjä-keskustelu, jota seurasi ennätyssuuri yleisö, lähes 400 henkeä. Suomi-Venäjä-Seuran järjestämä erittäin ajankohtainen keskustelu on kuunneltavissa tästä linkistä. Heikki Talvitien ja Markku Kangaspuron haastattelu löytyy täältä.

Lue lisää

Venäjän kielen tähti loistaa

Suomi-Venäjä-Seuran venäjän kielen työryhmä järjesti keväällä kolmannen Venäjän kielen tähti -videokilpailun. Kilpailuun voivat osallistua jotakin venäjän kielen oppimäärää opiskelevat peruskoululaiset. Kilpailuvideoiden kesto on enintään kolme minuuttia. Tänä vuonna kisaan lähetettiin yhteensä 16 esitystä, joista tuomaristo palkitsi neljä parasta.

Lue lisää
Julkaise syötteitä