Etusivu

V Suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi Turussa 22.-24.5.2017. Ilmoittaudu 31.3. mennessä!

Viides suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi järjestetään 22.-24.5. Turussa Radisson Blu Marina Palace -hotellissa.

Seuran, Kuntaliiton ja Turun kaupungin yhteinen tavoite on järjestää mahdollisimman kattava suomalaisia ja venäläisiä ystävyyskuntia rajan molemmin puolin palveleva tapahtuma. Myös eri alueiden edustajat ovat tervetulleita kongressiin kehittämään rajatylittävää yhteistyötä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat lupautuneet kongressin suojelijaksi.

Ilmoittaudu mukaan 31.3. mennessä!

 

 

Lue lisää

Venäjän kielen esittelymateriaalit

Nyt niitä saa!

Suomi-Venäjä-Seura on tuottanut Valtiopäiväntoiminnan 150-vuotisjuhlarahaston tuella uuden venäjän kielen esitteen.

Se on tarkoitettu alakoulujen oppilaille vanhempineen, yläkoululaisille sekä toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Tavoitteena on ollut palvella lisäksi mm. ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoita.

Lisäksi olemme tuottaneet kivoja arvostelutarroja, aakkoset ja numerot -kirjanmerkin sekä lukujärjestyksiä. Nämäkin saamme piakkoin painosta.

Tilaa esittelymateriaaleja kouluusi tai oppilaitokseesi!

Lue lisää

100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Juhlavuoden kunniaksi Seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteistä naapuruutta Venäjän kanssa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarjolla on niin kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, luentoja, näyttelyitä kuin matkoja. Naapuruutta käsitellään paitsi historian, myös nykypäivän ja tulevaisuuden kautta. Tapahtumasarjamme täydentyy kokoajan.

Tarjolla maalis-huhtikuussa:

To 23.3. klo 18-20 Tampere, Pääkirjasto Metso
NYKYTILANNE: Venäjän intressit ja voimavarat

To 23.3. klo 17- Savonlinna, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston auditorio
Professori Timo Vihavainen: Suomen itsenäistyminen ja Venäjä

La 25.3. klo 10-15, Iisalmi, Iisalmen kulttuurikeskus
Kulttuurien karnevaalit -tapahtuma

La 22.4. klo 11-13 Tampere, Työväenmuseo Werstaan auditorio
PhD, tutkijatohtori Hanna Smith TULEVAISUUS: Suuntaukset Venäjän eri politiikoissa ja mitä niistä voi päätellä

Ma 24.4. klo 18 Joensuun seutukirjaston Muikku-sali (Koskikatu 25)
100 VUOTTA ITÄRAJAN TUNTUMASSA: Mitä eväiksi Karjalaan? Koululaisten yhteistyötä rajan yli.
 

Lue lisää

Jäsenkortti 2017-2018: Maksim Gorki ja suomalais-venäläiset kulttuuriyhteydet

Uusi jäsenkorttimme on omistettu kirjailija Maksim Gorkille (1868-1936) ja suomalais-venäläisille kulttuuriyhteyksille. Tutustu mielenkiintoiseen tarinaan.

 

Lue lisää

Tanssiteatteri Gzhel kiertueelle Suomeen lokakuussa 2017

Venäjän tunnetuin kansantanssiryhmä on Gzhel. Koko maailma ihaili sen häikäisevää esitystä Sotshin olympialaisten avajaisissa. Gzhelillä onkin maine huikaisevana kansantanssiryhmänä, joka kiertää aktiivisesti maailmalla. Ryhmä saapuu Suomeen lokakuussa 2017 ja esiintyy Helsingissä 17.10., Turussa 18.10. Tampereella 19.10., Kuopiossa 20.10. ja Oulussa 22.10.

 

Lue lisää

Heikki Talvitien blogi: 100 VUODEN TAIPALEELTA II

Suurlähettiläs Heikki Talvitie kirjoittaa 100 vuoden taipaleelta -blogin toisessa osassa:

Eurooppa on omilla harharetkillään. Turvapaikan hakijoita tulee kiihtyvällä tahdilla. Euroopan Penelope, Saksa, yrittää pitää kilpakosijat loitolla ja arvot järjestyksessä. Vahvimpia kilpakosijoita ovat Venäjän presidentti, Yhdysvaltain presidentti, Kiinan presidentti ja Turkin presidentti. Euroopan Penelopella on Angela Merkelin kasvot.

Mielenkiintoista lukuhetkeä!

Lue lisää

Avaruusmatka Baikonuriin!

VenäjänMatkat ylpeänä esittää: Avaruusmatka Baikonuriin 2017! Seuraamme avaruuslennon valmistelua sekä miehitetyn aluksen laukaisua. Baikonurista lähti vuonna 1961 matkaan myös Juri Gagarin, jonka elämään tutustumme avaruusmuseossa. Matkaohjelmaan kuuluu myös mm. kaupunkikierros Moskovassa. Tämä on kerran elämässä -tilaisuus! Avaruusmatkalle on paikkoja rajoitetusti - varaa omasi heti! 

Lue lisää

Venäjän kielen kesäkurssit Pietarissa 2017

"Kurssi oli kaikin puolin onnistunut. Voisin lähteä uudelleenkin." Tätä mieltä on kursseillemme osallistunut Hanna. Ensi kesän kielikurssit ovat nyt jo varattavissa. Kurssipäivät ovat 4.-17.6. ja 2.-15.7. Voit varata vain opetuksen tai koko paketin, johon sisältyvät myös matkat ja perhemajoitus. Opiskelun ohella ehdit myös tutustua upeaan Pietariin!

Lue lisää

Tilaa nyt kalenteri vuodeksi 2017

Itä-Suomen piiri on tuottanut suositun suomalais-venäläisen seinäkalenterin vuodelle 2017. Kalenterissa on suomalaisten juhla-, nimi- ja liputuspäivien lisäksi venäläiset juhlapäivät. Selviää esimerkiksi se, milloin Venäjällä vietetään laskiaista tai kansallispäivää ja milloin on rajavartijan, autoilijan tai uudisraivaajien päivä. Valmistaudu ensi vuoteen ja hanki kalenteri jo nyt!

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä