Etusivu

VenäjänMatkat matkamessuilla 18.-21.1.2018

VenäjänMatkat osallistuu matkamessuille Helsingin messukeskuksessa 18.-21.1. Kerromme tulevista matkoistamme ja järjestämme mielenkiintoista Venäjä-aiheista ohjelmaa.

Messulavalle (European Stage) nousevat emeritusprofessori Pekka Pesonen lauantaina sekä kulttuuritoimittaja Sirpa Pääkkönen ja tuottaja Sergei Sokolov sunnuntaina. Tervetuloa moikkaamaan VenäjänMatkoja osastolle 6k70!

Lue lisää

Ilmoittautuminen Vetävä Venäjä-viikonloppuun 3.-4.2.2018

Vetävä Venäjä - koulutus kutsuu Seuran jäsenet Varalan urheiluopistoon Tampereelle

Sporttinen Varala sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa luonnonkauniilla paikalla Pyhäjärven, Pispalan ja Pyynikin syleilyssä. Ohjelmassa on venäläisen kulttuurin värinää, ajankohtaista Venäjä-tietoa, jäsenasioita, yhteistä puuhaa ja kisailua sekä mukavia tuttavuuksia. Viikonloppuun sisältyy toimittaja Kerstin Kronvallin vaikuttava esitys venäläisten arjesta. Kulttuuriohjelmasta vastaavat mm. trubaduuri Mihail Yonin ja tanssiva klovni Tero Lehtimetsä.
Hinta 90 €/jäsen, 180€/muut sis. koulutus, majoitus H2 ja ruokailut ohjelman mukaan.

Ilmoittautumiset 15.1. mennessä: www.venajaseura.com/vetavavenaja2018

Tervetuloa tutustumaan ja kokemaan uusia mukavia elämyksiä!

Lue lisää

Villein pipo-näyttely kävi kylässä Petroskoissa!

Suomi-Venäjä-Seuran lainattaviin näyttelyihin kuuluu Ville Haapasalolle suunniteltujen pipojen kokoelma. Tämä näyttely oli esillä Karjalan Kansallisessa Teatterissa teatterin 85- ja Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Petroskoilaiset tekivät myös itse näyttelyyn pipoja, joista parhaat palkittiin.

Lue lisää

Tarvitsetko vielä kalenterin vuodeksi 2018

Itä-Suomen piiri on tuottanut suositun suomalais-venäläisen seinäkalenterin vuodelle 2018. Kalenterissa on suomalaisten juhla-, nimi- ja liputuspäivien lisäksi venäläiset juhlapäivät. Kalentereista selviää esimerkiksi se, milloin Venäjällä vietetään laskiaista tai kansallispäivää ja milloin on rajavartijan, autoilijan tai uudisraivaajien päivä.

Vuoden 2018 kalenterin kannessa on Jouko Santalan ottama kuva "Silta Jyskyjärvellä".
 

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä