Etusivu

Gzhel-kiertue 2017

Venäjän tunnetuin kansantanssiryhmä on Gzhel. Koko maailma ihaili sen häikäisevää esitystä Sotshin olympialaisten avajaisissa. Gzhelillä onkin maine huikaisevana kansantanssiryhmänä, joka kiertää aktiivisesti maailmalla. Ryhmä saapuu Suomeen lokakuussa 2017 ja esiintyy Helsingissä 17.10., Turussa 18.10., Tampereella 19.10., Kuopiossa 20.10. ja Oulussa 22.10.

Lue lisää

SUKUKANSAPÄIVÄT 2017 – TAPAHTUMAT

Toivotamme kaikille hyvää lähestyvää suomalais-ugrilaista sukukansapäivää, jota juhlitaan lokakuun kolmannen lauantain ympäristössä! Ohjelmistossa on paljon myös Venäjän sukukansoja koskettavaa. Kokonaisuus on ison tekijäjoukon ansiosta laajentunut ja toimintaa löytyy ainakin 14:lta paikkakunnalta. Kurkkaa ohjelma ja tule mukaan!

Helsingissä, Hollolassa, Joensuussa, Kajaanissa, Kemissä, Kouvolassa, Kuopiossa, Oulaisessa, Oulussa, Pieksämäellä, Salossa, Siilinjärvellä, Tampereella, Turussa, Vantaalla tavataan!

 

Lue lisää

100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Juhlavuoden kunniaksi Seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteistä naapuruutta Venäjän kanssa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarjolla on niin kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, luentoja, näyttelyitä kuin matkoja. Naapuruutta käsitellään paitsi historian, myös nykypäivän ja tulevaisuuden kautta. Tapahtumasarjamme täydentyy kokoajan.

 

Lue lisää

Tilaa nyt kalenteri vuodeksi 2018

Itä-Suomen piiri on tuottanut suositun suomalais-venäläisen seinäkalenterin vuodelle 2018. Kalenterissa on suomalaisten juhla-, nimi- ja liputuspäivien lisäksi venäläiset juhlapäivät. Kalentereista selviää esimerkiksi se, milloin Venäjällä vietetään laskiaista tai kansallispäivää ja milloin on rajavartijan, autoilijan tai uudisraivaajien päivä.

Valmistaudu ensi vuoteen ja hanki kalenteri jo nyt!
Vuoden 2018 kalenterin kannessa on Jouko Santalan ottama kuva "Silta Jyskyjärvellä".
 

Lue lisää

Seura vei nykytanssia Pietariin Suomi 100 kunniaksi syyskuussa

Seura toteutti kaksi erilaista nykytanssihanketta Pietarissa syyskuussa yhdessä Pietari-instituutin ja Tanssin tiedotuskeskuksen kanssa.

Arja Tiili Dande Companyn Break the fight -työpajat järjestetään Pietarissa Balansirovka-katutaidefestivaalilla 9. syyskuuta. Niissä käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen, musiikin, graffitin ja yhdessä tekemisen keinoin. Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hiphopin ja graffititaiteen ammattilaiset.

Aina Joku Vie -tanssi-ilta, on osa Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin ohjelmaa 22. syyskuuta.  Kulttuurifoorumin osallistujat sekä Pietarin tanssikoululaiset pääsevät kokemaan ainutkertaisen yhteentörmäyksen, kun ikivihreä suomalainen iskelmäperinne ja nykytanssi kohtaavat Alpo Aaltokosken ja hänen työryhmänsä johdolla.

Lue lisää

Kiitos! SuomiAreenassa ennätysyleisö: kannattaa katsoa Venäjä-keskustelumme nauhoite

Linkki nauhoitteeseen: https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786938

Presidentti Tarja Halonen päätti paneelikeskustelun hienosti: "Onneksi Suomessa voi vielä puhua Venäjästä asiallisesti." Tätä keskustelua Suomi-Venäjä-Seura haluaa olla tukemassa.

#SuomiAreena

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää
Julkaise syötteitä