Etusivu

Katri Kulmuni jatkaa Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajana

Suomi-Venäjä-Seuran valtuusto on 27.05. kokouksessaan valinnut kansanedustaja Katri Kulmunin jatkamaan seuran puheenjohtajana vuosina 2017–2020.

Suomi-Venäjä-Seuran varapuheenjohtajiksi valittiin Pertti Lintunen ja Sanna Iskanius. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Jarmo Lindén ja varapuheenjohtajiksi Rita Kumpulainen ja Tiina Lepistö.

Seuran uusi hallitus löytyy osoitteesta: http://www.venajaseura.com/etusivu/tutustu-seuraan/hallitus

Seuran uusi valtuusto löytyy osoitteesta: http://www.venajaseura.com/etusivu/tutustu-seuraan/valtuusto

 

V Suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi 22.-24.5. Turussa onnistui. Kiitos kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille!

Turun ystävyyskuntakongressi vei hienosti yhteistyötä eteenpäin. Kongressiin osallistui noin 300 henkeä, joista n. 130 Suomesta ja n. 170 Venäjältä.

Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtaja Katri Kulmuni korosti puheenvuorossaan, että onnistunut ystävyyskaupunkiyhteistyö vaikuttaa ruohonjuuritasolla: ”[--] ystävyyskuntatoiminnalla voi totisesti olla suuria vaikutuksia siihen osallistuvien ihmisten elämään. [--] Pienikin yhteistyö saattaa kuitenkin olla monen ihmisen kannalta merkittävää. Se, että näemme, miten naapurissa eletään, ajatellaan, toimitaan, on aina avartavaa. [--] vaikeana kansainvälisen politiikan aikana arjen perustason välittömät ja kansalaisten väliset yhteydet pitävät yllä ehkä kokoaan suurempaakin merkitystä silloin kuin kansallisesti on viileämpää.” Sama näkemys korostui monessa muussakin puheenvuorossa.

Kiitos kaikille niille Suomi-Venäjä-Seuran osastoille, jotka ovat aktiivisesti mukana ruohonjuuritason ystävyyskuntayhteistyössä. Toivottavasti ystävyyskuntakongressi pohjusti hedelmällisen maaperän myös niihin kuntiin, joissa yhteistyö ei ole vielä kovin vireää.

Seuraava ystävyyskuntakongressi järjestetään Tverissä 2020.

Lue lisää

Muistosanat Mauno Koivistolle

Mauno Koivisto oli Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1982 – 1994. Hän oli myös Suomi-Venäjä-Seuran kunniapuheenjohtaja.

Koivisto oli Mannerheimin ja Paasikiven ohella se presidentti, joka hallitsi venäjän kielen ja haki ymmärrystä Venäjän ideaan. Tästä oli looginen silta sille, että hän suostui Suomi-Venäjä-Seuran kunniapuheenjohtajaksi.

Lue lisää

Outi Ojalan muistolle

Outi Ojala oli tunnettu poliitikko. Hän nousi eduskuntaan vuonna 1991 ja toimi Helsingin kaupunginvaltuustossa yli 20 vuotta. Outi Ojala oli erityisesti kansalaisjärjestöihminen. Hän toimi naisliikkeessä tasa-arvoasioissa ja oli aktiivisesti mukana rauhantyössä. Yhteydet Venäjälle ja Pohjoismaihin olivat hänelle tärkeitä. Hän oli hyvin perehtynyt kansainväliseen politiikkaan ja turvallisuuspolitiikkaan. Häntä arvostettiin laajasti yli puoluerajojen.

Outi Ojala osallistui aktiivisesti Suomi-Venäjä-Seuran toimintaan. Hän toimi valtuuston varapuheenjohtajana vuosina 1995 -2014. Outi Ojalan luopuessa valtuuston varapuheenjohtajuudesta kevätkokouksessa 2014 silloinen seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki antoi hänelle Suomi-Venäjä-Seuran kultaisen ansiomerkin.

Outi Ojalan poismenoa kunnioittaen ja surren, Suomi-Venäjä-Seura

Lue lisää

Ladna-palkinto Lakeuden osastolle. Kunniakirjat Jämsänkosken osastolle, Seinäjoen seudun osastolle, ja Savonlinnan osastolle. Pozdravljaem!

Ladna-palkinto jaetaan vuosittain yhdelle Suomi-Venäjä-Seuran osastolle ansiokkaasta toiminnasta venäläisen kulttuurin välittäjänä. Valinnassa painotetaan vaikuttavuutta ja uutta luovuutta.

Miten kummassa vanhat autonromut, saunan uunit, polkupyörät ja kattilat liittyvät Suomi-Venäjän-Seuran toimintaan? Tutustu Ladna-palkinnon saaneeseen Lakeuden osastoon, joka on yhdistänyt erinomaisesti varainkeruun, ympäristövastuun ja yhteistyön tekemisen venäläisen kulttuurin välittämiseen: www.venajaseura.com/blogi/romumetalli-osa-suomi-ven-j-seuran-toiminta

Ladna-kunniakirjan saanut Savonlinnan osasto painottaa  verkostoitumisen voimaa www.venajaseura.com/blogi/kunniakirjan-perusteena-verkostoituminen .

 

Lue lisää

Vuoden 2017 Venäjän kielen Tähti loistaa Hämeenlinnassa

Suomi-Venäjä-Seuran tämänvuotiseen Venäjän kielen Tähti-videokilpailuun osallistui kaikkiaan 23 videota. Teemana oli "Suomi 100". Oppilaiden innokkuus ilahdutti.

1. palkinto Hämeenlinnan Seminaarin koulun 6. luokan video ”Suomi” https://www.youtube.com/watch?v=rpfD5VlE7Rs.
2. palkinto Porvoon Linnajoen koulun 7. luokan video ”Suomi 100 -jääkiekko-ottelu” https://youtu.be/jK7oONQVHbY   .
3. palkinto Joensuun Itä-Suomen koulun 8.-luokkalaisen Lyyti Linjaman ja 6.-luokkalaisen Fanny Linjaman video ”Suomen kansalliset symbolit” https://m.youtube.com/watch?v=yi5VYSYDlyU.

Kunniamaininnat: Itä-Suomen koulun Joensuun yksikön 3. luokan esitys ”Suomi” https://youtu.be/hDtF6Pm48a4, Helsingin suomalaisen yhteiskoulun 9. luokan ”Tervetuloa Suomeen” https://youtu.be/jMt94d1S7sc?list=PLr7b-oABqzCQapO7bL3R1nzC5AaacTtSI, Juankosken koulun 8. luokan ”Talvisota” https://www.youtube.com/watch?v=roc6ZmZEkQ4&feature=youtu.be  sekä luumäkeläisen Kangasvarren koulun 3.-4. luokan esitys ”Elokuvani” https://youtu.be/0f13ineJTCA.

Onnea ja menestystä kielenopiskeluun!

Lue lisää

Oppia ikä kaikki - koulutusta kevääseen ja syksyyn

Oppia ikä kaikki - seura kouluttaa
Hyödynnä jäsenyytesi!

Seuraaviin jäsenille suunnattuihin koulutuksiin voi jo ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!
Matkailuaiheinen webinaari 18.5.2017 klo 16.30–20

Kansalaisjärjestöt sillanrakentajina – hankkeen työpaja 14.6.2017 Helsingissä

Viestintää venäläisessä Helsingissä 9.9.2017        

 

Lue lisää

100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Juhlavuoden kunniaksi Seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteistä naapuruutta Venäjän kanssa tarkastellaan eri näkökulmista. Tarjolla on niin kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, luentoja, näyttelyitä kuin matkoja. Naapuruutta käsitellään paitsi historian, myös nykypäivän ja tulevaisuuden kautta. Tapahtumasarjamme täydentyy kokoajan.

Tarjolla touko-heinäkuussa:

Ke 17.5. klo 17 Joensuun seutukirjaston Muikku-sali (Koskikatu 25)
100 VUOTTA ITÄRAJAN TUNTUMASSA: Suomalaisten sosiaali- ja terveyshankkeet Venäjän Karjalassa

 

18.-21.5. Pietari, VenäjänMatkat
Suomi 100 -matka. Pietari, Venäjän vallankumous ja Suomen itsenäistyminen

19.-20.5. Kontiolahden Kotiseutukeskus
Folkmusiikkipäivä Kontiolahdella

Pe 14.7. Pori, SuomiAreena
Paneelikeskustelu "100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa"
Keskustelua voi seurata myös suoralähetyksenä.
 

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seura esittää surunvalittelunsa Pietarin metroiskun uhrien omaisille ja kaikille sureville venäläisille

Suomi-Venäjä-Seura esittää myötätuntonsa ja surunvalittelunsa Pietarin metroiskun uhrien omaisille ja kaikille sureville venäläisille. Isku oli todella järkyttävä teko.

Puheenjohtaja Katri Kulmuni    Pääsihteeri Merja Hannus

Lue lisää

Jäsenkortti 2017-2018: Maksim Gorki ja suomalais-venäläiset kulttuuriyhteydet

Uusi jäsenkorttimme on omistettu kirjailija Maksim Gorkille (1868-1936) ja suomalais-venäläisille kulttuuriyhteyksille. Tutustu mielenkiintoiseen tarinaan.

 

Lue lisää

5-й Конгресс породненных городов России и Финляндии 22–24.5.2017

5-й конгресс породненных городов России и Финляндии пройдет в г. Турку в гостинице Radisson Blu 22-24 мая 2017 года.
 
К участию в конгрессе приглашаются российские муниципалитеты, районы и области,
имеющие отлаженные побратимские связи или механизмы сотрудничества с финскими
городскими и сельскими муниципальными образованиями и регионами, либо желающие создать таковые. Приглашаются также представители некоммерческих и общественных организаций. Конгресс пройдет под патронатом Президента Финляндской Республики Саули Нийнистё и Президента Российской Федерации Владимира Путина.
 

Lue lisää

Tanssiteatteri Gzhel kiertueelle Suomeen lokakuussa 2017

Venäjän tunnetuin kansantanssiryhmä on Gzhel. Koko maailma ihaili sen häikäisevää esitystä Sotshin olympialaisten avajaisissa. Gzhelillä onkin maine huikaisevana kansantanssiryhmänä, joka kiertää aktiivisesti maailmalla. Ryhmä saapuu Suomeen lokakuussa 2017 ja esiintyy Helsingissä 17.10., Turussa 18.10. Tampereella 19.10., Kuopiossa 20.10. ja Oulussa 22.10.

 

Lue lisää

Avaruusmatka Baikonuriin!

VenäjänMatkat ylpeänä esittää: Avaruusmatka Baikonuriin 2017! Seuraamme avaruuslennon valmistelua sekä miehitetyn aluksen laukaisua. Baikonurista lähti vuonna 1961 matkaan myös Juri Gagarin, jonka elämään tutustumme avaruusmuseossa. Matkaohjelmaan kuuluu myös mm. kaupunkikierros Moskovassa. Tämä on kerran elämässä -tilaisuus! Avaruusmatkalle on paikkoja rajoitetusti - varaa omasi heti! 

Lue lisää

Venäjän kielen kesäkurssit Pietarissa 2017

"Kurssi oli kaikin puolin onnistunut. Voisin lähteä uudelleenkin." Tätä mieltä on kursseillemme osallistunut Hanna. Ensi kesän kielikurssit ovat nyt jo varattavissa. Kurssipäivät ovat 4.-17.6. ja 2.-15.7. Voit varata vain opetuksen tai koko paketin, johon sisältyvät myös matkat ja perhemajoitus. Opiskelun ohella ehdit myös tutustua upeaan Pietariin!

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran strategia ja arvot

Seuran valtuusto hyväksyi kokouksessaan 28.11.2015 strategian, joka viitoittaa toimintamme suuntaa vuosiksi 2016-2020. Arvojamme ovat avoimuus, luotettavuus ja suvaitsevaisuus. Meidät tunnetaan vireänä ja nykyaikaisena suomalaisena kansalaisjärjestönä. Vahvistamme Venäjän, sen kielen ja monimuotoisen kulttuurin sekä suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta.

Lue lisää

Poskisuudelmia vai sometusta?

Kuinka käyttäytyä venäläisessä perheessä, häissä ja hautajaisissa? Pitääkö sinutella vai teititellä? Mikä on maslenitsa? Viettävätkö venäläiset joulua? Kuinka pukeutua liikeneuvotteluihin? Näihin ja satoihin muihin kysymyksiin vastaa Suomi-Venäjä-Seuran julkaisema Tapakulttuuri-kirja, josta on otettu uusi päivitetty painos. Tilaa nyt omasi edullisella jäsenhinnalla!

 

Lue lisää

Dokumenttielokuva seuran alkutaipaleelta

Seura sai alkunsa 14.-15.10.1944 pidetyssä kokouksessa, jossa perustettiin Suomi-Neuvostoliitto-Seura. Perustavaan kokoukseen osallistuivat mm. valtioneuvos J.K. Paasikivi, tohtori Urho Kekkonen ja kirjailija Hella Wuolijoki. Yle:n Elävästä arkistosta löytyy vuonna 1953 ensi-iltansa saanut dokumenttifilmi (13 min.) seuran alkutaipaleelta. Katso nostalginen dokumentti tästä linkistä.

Lue lisää

Heikki Talvitien blogi: Ajatus ja instituutiot

Heikki Talvitie kirjoittaa uusimmassa blogissaan vallasta, instituutioista ja somesta. Yhdysvaltojen ja Ranskan tilannetta analysoidessaan hän päätyy kirjoittamaan: "Mielenkiintoista tässä lännen politiikan uusissa kasvoissa on se, että se alkaa muistuttaa yhä enemmän Venäjän järjestelmää." Lue syyt päätelmään...

Lue lisää
Julkaise syötteitä