Huittisten seutu

TERVETULOA MUKAAN HUITTISTEN OSASTON AKTIIVISEEN TOIMINTAAN!

Toimintaa vuonna 2015

Karjalan monet kasvot. Petroskoin yliopiston Pohjoismaiden yksikön johtaja, dosentti Ilja Solomeshch erikoisalanaan Pohjoismaiden historia ja venäläis-suomalaiset suhteet kertoo suhteiden heijastumisesta maittemme historialliseen muistiin ja historian tuntemukseen. Karjalan ääriviivoja ja vaiheita on tulkittu eri tavoin maittemme historian kirjoituksessa. 

Asiasta kuultiin pe 23.1. klo 18.30 Huittisten kirjaston Hermanni-salissa, Lauttakylänkatu 26.

Tule mukaan!
 

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Anna-Liisa Linnalampi
 
Varapuheenjohtaja Paavo Nurminen
paavonurminen (at) luukku.com
 
Sihteeri Airi Viitanen
airi.viitanen (at) saunalahti.fi

Huittisten Seudun Venäjä-Seura ry

Aiempaa toimintaa

Ke 29.10.2014 klo 18, Hermanni-Sali, Huittinen

Tohtori Ville Laamasen juhlaesitelmä, joka on samalla Huittisten Seudun Venäjä-Seuran 70-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma.

Huittisten Seudun Suomi-Venäjä -Seura on kutsunut seurojen 70-vuotisjuhlaesitelmän pitäjäksi valtiotieteen tohtorin Ville Laamasen Turun Yliopistosta. Esitys pohjautuu hänen tutkimuksiinsa Olavi Paavolaisen matkoista natsi-Saksaan ja Neuvostoliittoon. Väitöskirja on ilmestynyt kirjana nimellä "Suuri levottomuus. Punaisen jättiläisen vieraana - Olavi Paavolaisen kulttuurinen katse ja matkat 1936-1939". Kesän 1939 Neuvostoliiton matkasta Laamanen tuo esiin ennen tuntematonta arkistotietoa.

KAARISILTA – AALE TYNNIN SYNTYMÄSTÄ 100 VUOTTA

Romanssi-ilta Huittisissa Ryti-salissa, Risto Rytin katu 70, pe 4.10.2013 klo 19. Vanhoja venäläis- ja mustalaisromansseja, laulava kasakka, bassolaulaja Nikolai Grohovski, säestäjänä troikka-yhtye Roma. Tied. 040 528 4117 tai 040 592 1606

Aale Tynni – ilta., Kirjaston Hermanni-Sali, 3.10.2013 

Inkeriläissyntyinen Aale Tynni (1913–97)  oli runoilija, kirjallisuus- ja teatteriarvostelija ja suomentaja. Hän oli jo lapsena kirjoittanut runoja, ja hän myös luki niitä paljon. Vaikka hän perehtyi myös ulkomaiseen runouteen, varsinaisia esikuvia olivat kotimaiset lyyrikot.  Aale Tynni lienee Suomen tuntemattomin olympiavoittaja. Hän saavutti lyriikkasarjan kultaa Lontoon olympialaisissa vuonna 1948, joissa taidelajit olivat mukana tuolloin viimeistä kertaa. Tynnin voittoruno oli nimeltään Hellaan laakeri. Kultamitali varmistui jo toista kuukautta ennen kisoja. Hän sai tiedon olympiavoitostaan Yrjö Kokon huvilalle Lappiin.

Suomen Kansallisteatteri esitti Tynnin näytelmän Muuttohaukat v. 1965 ja Rautamarskin ajan v. 1991.

Rakastetun inkeriläissyntyisen runoilijan elämäntyötä valottaa Ludmila Talzi, runoja lausuu Taini Rantanen. Illan järjestäjinä kirjasto- ja kulttuuritoimi, Huittisten Seudun Suomi – Viro - Seura ja Huittisten Seudun Suomi – Venäjä - Seura.

Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

Huittisten seudun osasto on järjestänyt monenlaisia mukavia näyttelyitä, konsertteja ja kulttuurimatkoja. Meillä on jäseniä myös ympäristökuntien alueelta: Äetsästä, Punkalaitumelta ja Vampulasta.

Buranovskije Babushki – kuoro esiintyi Iisalmen Kulttuurikeskuksessa 6.-7.6.2013

Venäjää viime vuoden Euroviisuissa edustaneiden Udmurtimummojen konsertti oli ainoa Suomessa ja Pohjoismaissa. Huittisista oli iso porukka katsomassa hienoa konserttia!

Huittisten osasto oli muiden Satakunnan osastojen kanssa mukana Porin Suomi-Areenan kansalaistorilla 17-19.7.2013.
Huittisten osastolla vahvat suhteet ystävyyskaupunki Hatsinaan. Vierailuja tehdään molempiin suuntiin
 
Pihapihlaja-kuoro esiintyi Huittisissa 16.10.2011
Pihapihlaja-kuoro esiintyy 2011
 

Inkeri-näyttely

Huittisten kirjastossa aukesi vuoden 2011 alussa Inkerinmaa-aiheinen näyttely. Sen järjesti Huittisten Seudun Venäjä-Seura. Näyttely esittelee Inkerinmaan historiaa Ruotsin vallasta lähtien. Näyttelyn on koonnut inkerinsuomalainen Ljudmila Talzi, joka on asunut Suomessa 20 vuotta (joista 15 vuotta Huittisissa). Näyttely on tilattavissa myös muualle. Kysy puheenjohtajalta tai Ljudmilalta ludmila.talzi@dnainternet.net