Rovaniemen Venäjä-Seura

TERVETULOA ROVANIEMEN VENÄJÄ-SEURAN SIVUILLE!

 
Rovaniemi on Lapin monikulttuurisin kaupunki, jonka maahanmuuttajista suurin osa on venäjänkielisiä. Venäläinen kulttuuri ja ystävyysseuratoiminta yhdistävät ja kiinnostavat sekä suomalaisia että maahanmuuttajia. Kulttuurin avulla luodaan sosiaalista kanssakäymistä ja poistetaan ennakkoluuloja. Yhteiset juhlat, yhdessä tekeminen ja maahanmuuttajien osaamisen arvostaminen luovat yhteenkuuluvuutta ja tuovat iloa ihmisten arkeen. Tavoitteenamme on konkreettisen toiminnan kautta tutustua venäläiseen kulttuuriin ja käytännön ystävyysseuratyöhön. Jatkamme ja kehitämme toimintaa eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Matkoista, viisumeista ja jäsenyydestä lisätietoa: www.venajaseura.com

Venäjän kielen opiskelu kansalaisopistossa
Tuemme jäsentemme venäjän kielen opiskelua Rovaniemen kansalaisopistossa 20 eurolla kurssi, tuen saa kuittia vastaan. Yhteyshenkilö Liisa Kuntsi, p. 040 577 2284

Spektrin jakelu
Osasto hoitaa Spektr –lehden jakelun Rovaniemellä. Lehti on saanut hyvän vastaanoton ja sitä voi maksutta noutaa Sampokeskuksesta, Osviitasta tai MoniNetistä, lehti on luettavissa kaupungin pääkirjaston lehtisalissa. Spektr toimitetaan myös Rovala Opistoon ja yliopistolle. Yhteyshenkilö Irina Haapalainen, irina.haapalainen (at) pp1.inet.fi.

TULEVIA TAPAHTUMIA

 

Liikuntaretki Levin elämyskylpyjään la 11.11.2017
Suosittu ja edullinen liikuntaretki jäsenillemme ja heidän perheenjäsenilleen. 
Ilmoittautumiset 5.11. mennessä irina.haapalainen (at) pp1.inet.fi tai leena.sokero (at) gmail.com
 
100 vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa
Juhlavuoden luento- ja keskustelutilaisuus tiistaina 14.11. klo 18 Tirolisalissa, os. Rovakatu 2
Keskustelun pohjustaa seuran pitkäaikainen puheenjohtaja ja Moskovan pitkäaikainen suurlähettiläs Heikki Talvitie.

 

LiiteKoko
Voitonpäivä_2017.pdf85.88 Kt

Perinteet näkyviksi Hohloma -maalauskerhossa

Puuesineiden koristemaalauksella on Venäjällä pitkät perinteet.  Perinteiset eloisat ornamentit ovat nykyään kova sana myös muodissa. Globalisoituvassa maailmassa ja taiteessa haetaan yhä enemmän autenttiseen omaperäiseen kulttuuriin perustuvia inspiraation lähteitä. Värikkäitä kultalehdistä ja punaisista marjoista koostuvia hohlomakuvioita näkee muun muassa huippusuunnittelijoiden kuoseissa ja printeissä.

Rovaniemen Venäjä-Seura järjesti helmikuussa lapsille maalauskerhon, jossa keskusteltiin perinteistä ja tutustuttiin Hohloma -maalaukseen. 

 

 

Lue lisää