Pienen kulttuurin päivä Tyrnävällä 9.8. klo 12-15

Takaisin kalenteriin »

Ajankohta: 
09.08.2014 12:00 - 15:00
Tapahtumapaikka: 
Tyrnävän työväentalo

Suomi-Venäjä-Seuran Lakeuden osasto järjestää lauantaina 9.8. klo 12-15 Tyrnävällä Pienen kulttuurin päivän. Tapahtumapaikka on Tyrnävän juuri kunnostettu perinteikäs työväentalo. Tapahtuman taiteilijat ovat Tyrnävältä, Limingasta, Kempeleestä, Lumijoelta, Oulunsalosta ja Oulusta.

Luvassa on muun muassa musiikkia, Anita Tädinen Oulusta, harmonikka, Riitta Polvi-Karjalainen Kempeleestä, viulu, Soitinyhtye Soinnukkaat Oulunsalosta. Soinnukkaat tarjoaa rentoa kesämusiikkia. Soitinyhtyeen tahdittamana lauletaan myös muutama yhteislaulu.

Karjalan siirtolainen Erkki Saikkonen Tyrnävältä on toimittaja Rita Kumpulaisen haastateltavana.  Silloin selviää ainakin se, miksi Erkki on kotiutunut niin hyvin Tyrnävän peltomeren keskelle. Tilaisuudessa kuullaan  tietysti myös Erkin puhuttelevia runoja.

Hieman toisenlainen meno on silmien edessä silloin, kun lavalle astelee äijäbalettiryhmä. Baletin lumoissa on miehiä muun muassa Oulusta ja Lumijoelta. Ryhmää ohjaa Anita Tädinen.

Liminkalaistytöt, Rauha Kontturi ja Maija Satomaa, vievät yleisön vanhan aapisen pariin. Pienet taiteilijat ovat vasta kahdeksanvuotiaita.

Tapahtumassa on myös Riitta Polvi-Karjalaisen taidenäyttely. Riitan myyntipöydän lisäksi ostettavaa löytyy Suomi-Venäjä-Seuran pöydältä.

Tässä tapahtumassa ei kuulla pitkiä puheita. Pienen kulttuurin päivä on tarkoitettu koko perheen yhteiseksi tapahtumaksi. Ohjelma täydentyy todennäköisesti vielä.