Venäjäseura Blogi

Presidentti

Sauli Niinistö voitti presidentinvaalit. [--] Niinistön suosiolle on varmasti monta syytä, jotka liittyvät hänen persoonaansa ja sitten siihen, miten hän on presidentin virkaa hoitanut. Yksi asia on kuitenkin ylitse muiden ja se on Suomen suhde Venäjään. Hän on sillä alalla onnistunut, vaikka vastassa ovat olleet Suomen media ja suhdeboikottia Venäjään ajanut puoluepolitiikka, joilla on edelleen oma vankka kannattajakuntansa.

Kuva: Nikolai Gontar.

Lue lisää

Puhe Lahden lyseon itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlassa 5.12.2017

Lahden lyseon itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlassa 5.12.2017 pitämässään puheessa Heikki Talvitie käsittelee Suomen syntyä kansakuntana ja valtiona ja historiaamme aina jääkaudesta nykyisyyteen.

Lue lisää

Suomalainen kirjallisuus kiinnostaa maahanmuuttajia – ainakin naisia

Savonlinnan osasto aloitti keväällä suomalaisen kirjallisuuden lukupiirin pitämisen venäläistaustaisille maahanmuuttajille. Se on yhteistyötä Savonlinnan kansainvälisen kohtaamispaikan Navigaattorin (Linnalan setlementti ja Savonlinnan kaupunki) kanssa. Navigaattori tarjoaa tilan ja hoitaa tiedottamista kohderyhmälle. Lukupiirin alustaja on Venäjä-seuran osastosta.

Lue lisää

Bulgakov på Willensauna

Michail Bulgakovs kultförklarade roman Mästaren och Margarita som publicerades postumt 1966-67 är i höst aktuell på två olika scener i Helsingfors.

Lue lisää

Suomen viimeinen suurlähettiläs Neuvostoliitossa ja ensimmäinen suurlähettiläs Venäjällä koskaan

Eräs venäläinen lehti pyysi minulta juttua siitä, minkälaista oli olla Suomen viimeinen suurlähettiläs Neuvostoliitossa ja Suomen ensimmäinen suurlähettiläs Venäjällä koskaan. Tässä juttuni – tai pikemminkin ajatelmani – aiheesta.

Lue lisää

SADAN VUODEN TAIPALEELTA VI

Moskovassa järjestettiin 9-11.10.2017 kansainvälinen konferenssi koskien Suurta venäläistä vallankumousta. Se oli minulle neljäs Suomen ja Venäjän suhteita käsitellyt seminaari. Petroskoissa Karjalan kysymys, Pietarissa kulttuurifoorumissa Suomen itsenäisyys ja Venäjän vallankumous, Pietarissa Snellman symposium ja nyt tämä Moskovan konferenssi. Näiden tilaisuuksien antina olen päätynyt seuraavaan omaan yhteenvetoon Suuren venäläisen vallankumouksen asemasta Venäjän historiagrafiassa tällä hetkellä.

Lue lisää

Työ Petroskoissa on palkinto

Lue lisää

Matka Kargopoliin

Lue lisää

Det georgiska köket i Helsingfors

Äntligen är det möjligt att äta georgisk mat i Helsingfors.

Lue lisää

Sadan vuoden taipaleelta V

Pietarissa kokoontui Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi 21-23.9. 2017. Tämä oli Venäjällä Suomen valtiollisen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan päätapahtuma. Samalla oli mielenkiintoista havainnoida, miten venäläiset ovat viettäneet vallankumouksensa 100-vuotista taivalta.

Lue lisää