Kiinnostu kielestä!

Kouluissa mietitään taas tähän aikaan vuodesta valinnaisaineita, joiden pänttääminen alkaa ensi syksynä. Aineiden joukossa on myös kieliä, joitten osaamisesta sinulle voisi olla yllättävän paljon hyötyä ja iloa!

Vaikka joskus tuntuu siltä, että englannilla pärjää nykyäään kaikkialla, niin jonkin muunkin vieraan kielen taito on hyvä olla. Esimerkiksi venäjän, saksan, ranskan ja kiinan puhujia on maailmassa miljoonia. Kun työpaikallasi aletaan tehdä bisnestä, tutkimusta tai vaikka kulttuurivaihtoa tällaisen maan kanssa, niin hommat sujuvat paljon sutjakammin, kun työntekijöistä joku osaa juuri sen maan kieltä. Pelkkä kielen osaaminen ei tietenkään takaa kenellekään työpaikkaa, mutta se voi joskus olla ratkaiseva tekijä uutta työntekijää valittaessa tai ylennyksiä jaettaessa.

Ja hei, ei tarvitse ajatella pelkästään hamassa tulevaisuudessa siintävää työelämää! Eikö olisi siistiä ymmärtää venäläisten tai saksalaisten kappaleitten sanat? (Usko tai älä, Venäjälläkin tehdään tosi hyvää ja nykyaikaista musiikkia!) Tai ymmärtää espanjankielistä ruokalistaa kesälomareissulla, kun englanninkielinen lista on niin käsittämättömästi käännetty? Jo alkeiden ymmärtämisestä voi olla maailmalla liikkuessa yllättävän paljon hyötyä.

Jostain syystä nykyään yhä harvempi ottaa kielen valinnaisaineeksi. Jos siis haluat erottua massasta, niin valitse rohkeasti kieli! Otsikossa kehotin kiinnostumaan kielestä. Se kannattaa tehdä, jos haluaa oppia vieraan kielen ihan kunnolla. Esim. venäjäähän ei kuule arjessa läheskään yhtä paljon, kuin englantia, oppimisen eteen on siis nähtävä vähän enemmän vaivaa.

Tässä muutamia linkkejä, joiden kautta pääset herättelemään venäjä-kiinnostustasi!

Sitten on tietysti tämä Venäjän viemää -blogi! Tässäpä linkkejä hyviin vanhoihin postauksiin:

Muutaman eri-ikäisen bloggarin ja blogin lukijan kertomukset siitä, miksi he ovat alkaneet lukea venäjää

Venäläisiä hittejä viime kesältä on tässä jutussa (yritän saada pian koottua uudempia kappaleita!)

Linkkejä venäläisiin nettiradioihin

Monta muutakin hyvää juttua täällä on, kannattaa selailla! Jos etsit vaikkapa kieleen, matkailuun tai ruokaan liittyviä postauksia, niin klikkaile oikean laidan avainsanoja. Toivottavasti sinun matkasi venäjän kieleen on vähintään yhtä jännä, kuin minun on ollut!

Tiia Moilanen
@MoilanenTiia
Kirjoittaja opiskelee venäjää jo 22. vuotta