Musiikkia ja risteily kansallispuistossa

Äänekosken Venäjä-seuraa on kehuttu ohjelmavalinnoissaan tänä vuonna. Keväällä Konevitsan luostarin kvartetti vieraili Äänekosken kirkossa. Tämä korkeatasoinen ryhmä sai suuren huomion saapuessaan Suomeen laulamalla Katjushaa Niiralan rajatarkastajille. Iltasanomat kertoo pääkirjoituksessaan (25.7.): ”Pienillä inhimillisillä teoilla ja kohtaamisilla voi saada paljon aikaan, jopa Suomen Venäjä-suhteissa. Tällainen kohtaaminen on omiaan romuttamaan ennakkoluuloja puolin ja toisin. Ollaan toinen toisillemme ihmisiä.”

Useissa kansainvälisissä kilpailuissa menestynyt volgodonskilainen, 16v harmonikkataituri Aleksandra Mihailova esitti ranskalaisia, bulgarialaisia, italialaisia ja suomalaisia klassisia estradikappaleita sekä konserttisävellyksiä seuramme toisessa musiikkitapahtumassa.  Konserttiin saapui vieraita mm. Helsingistä, Tampereelta, Jämsästä ja Vaajakoskelta. Konsertti päättyi tyytyväisen yleisön pyytämään Säkkijärven polkkaan. Toivottavasti Aleksandra nähdään uudelleen Äänekoskella!

Samassa tapahtumassa vieraili kuoronjohtaja ja musiikkikoulun opettaja Andrei Dmitrisenkho Venäjän Karjalan Karhumäeltä. Hänen 12 -jäsenisen konserttiryhmänsä ja Äänekosken Harmonikkakerhon yhteistä konserttitapahtumaa suunnitellaan ensi kesäksi.

”Jotakin uutta” -  oli jäsenistön toivomuksena Suomi100 -juhlavuodelle! Niinpä suuntasimme vesille, sillä myös sisämaassa voimme ylpeillä risteilyillä: Suomen uusin kansallispuisto Etelä-Konnevedellä tarjoaa risteilyyn upeat puitteet.

Sateinen kesäpäivä armahti iltaristeilylle lähtijöitä. Kaunis ja lämmin ilta, hyvä alueen historiaa tunteva osaava laivuri ja maisemat vetivät mietteliääksi koko laivan ihmisjoukon. ”Meillä on hieno ja erikoinen Etelä-Konneveden kansallispuisto ja sen vesireitistö. Tälle alueelle keskelle Suomea kalarikkaaseen ja puhtaaseen vesistöön kannattaa valtion ja metsähallituksen panostaa!”

Retki esitteli alueen linnustoa, kasvillisuutta, Asta-myrskyn tuhoja ja rantojen erikoisuuksia sekä presidentti U.K. Kekkosen vierailukohteita alueella, kuten savusaunoja ja kalastuspaikkoja.

Laivaretken jälkeen tutustuimme vielä Siikakosken kalankasvatuslaitoksen toimintaan ja näimme kosken yläniskalla vanhan savusaunan, jossa UKK kävi kalaretkien päätteeksi saunomassa.

Paljon Onnea Suomen uudelle, merkittävälle kansallispuistolle!

Äänekosken Venäjä seura ry
Tapio Heimonen

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.