Pualikka kädeh - kyykkä kumoh!

Jämsänkosken Venäjä-seura vietti Aleksis Kiven päivänä kyykkä-karnevaalia. Karjalainen perinteinen pihapeli lumosi jämsänkoskelaiset, kun he vierailivat Kontupohjassa ja Petroskoissa vuonna 2014. Silloin Karjala-Suomi-ystävyysseuran Kontupohjan yhdistys ja Karjalan Rahvahan liitto järjestivät ystävyyspelit, joissa kummassakin onni oli suomalaisten puolella. Tämän vuoden toukokuussa Jämsänkosken tiimi osallistui Kontupohjassa järjestettyyn kyykkäturnaukseen. Näin saimme idean - miksei myös Jämsään voisi järjestää tällaista tapahtumaa? Ja yhdistyksemme päätti nostaa vanhan pelin esiin.

Tapahtumaan osallistui kaksi paikallista joukkuetta (Jämsänkosken rakentajat ja Ex-Kontupohjalaiset), joiden kokoonpanoon kuuluivat Suomi-Venäjä-Seuran Jämsän ja Jämsänkosken yhdistysten jäseniä. Tiimi Uusi-TRE saapui Tampereelta ja Karjalasta saapui kontupohjalais-petroskoilainen peliporukka "3+2", joka pelasi villi kortti-kierroksella Superfinaalissa.

Mailoja eli pualikkoja juoniorit, aikuiset ja veteraanit heittivät tarkasti ja voimakkaasti. Kyykkiä lyötiin pelikentältä aika reilusti, ja tapahtuman katsojille tarjoutui erinomainen mahdollisuus seurata jännittäviä otteluita. Varsinaisen turnauksen voitti Ex-Kontupohjalaisten tiimi (Robert ja Hilma Savolainen, Nikita ja Mikhail Kotshanov). Toiseksi sijoittui Jämsänkosken rakentajat-joukkue (Tapio Hakanen, Aimo Heikkilä, Veikko Nyberg, Sakari Liedenpohja, Brita Pulkkinen). Uusi-TRE (Jelena Krushelnitskaja, Vladimir Vahviäinen, Aleksandr ja Olga Semykin) jäi kolmanneksi.

Superfinaalissa pelasivat Ex-Kontupohjalaiset ja meidän karjalaiset vieraamme Kontupohjasta ja Petroskoista. Pitkän matkan jälkeen karjalaiset taistelivat hyvin, mutta voiton vei kuitenkin Ex-Kontupohjalaiset-tiimi yhdeksän pisteen erolla.
Turnauksen jälkipelit hoituivat Jämsän Gasthausissa, jossa tapahtuman osanottajia odotti sauna ja urheiluhenkinen yhdessäolo illallispöydässä sekä palkintojen jako!

Teksti ja kuvat: Rudolf Koivisto

Kommentit

Uusi liikunta- ja

Uusi liikunta- ja kilpailulaji Jämsää? Hyvä juttu.
Oliskohan tällainen kilpailu mahdollista teidän järjestää YHDISTYSTEN MESSUILLA 28.5. 2016.
Arja Paakkanen
Jämsän Voimavara

Morjesta Arja! Mikä ettei!

Morjesta Arja!

Mikä ettei!

Riippuu tietenkin paikasta, missä ensi kevään yhdistysmessut järjestetään eli löytyykö lähitienoolta riittävästi tilaa kartun lennättämiseen.

Joko kevään messujen pitopaikka on tiedossa?

Palataan asiaan vapun tietämissä, kun kyykät ja kartut herätellään talviunilta.

Terveisin Seppo & Co

Miksei-miksei.. 20-22.

Miksei-miksei.. 20-22. toukokuuta Kontupohjassa pidetään Karjalan Tasavallan kyykkä-turnaus, niin voisimme pelata ennen messuja ystävyyskaupungissamme ja sitten järjestämme toisen kyykkä-karnevaalin Jämsässä.