Venäjä pienoismalleina – Grand Maket Rossija

Edellistä Pietarin-reissua suunnitellessa piti kokeneiden matkaajien etsiä kaupungista uusia nähtävyyksiä. Grand Maket Rossija alkoi juuri sopivasti seurata minua Twitterissä, ja muistinkin kuulleeni hyvää palautetta tästä pienoismallinäyttelystä. Twitteristä ja paikan nettisivuilta (englanniksi täällä) bongatut valokuvat saivat houkuteltua meidät paikalle. Some-viestintä siis toi ainakin tälle paikalle pari uutta kävijää!

Näytteillä on valtava pienoismallikokonaisuus, joka esittelee Venäjän eri kaupunkeja ja kolkkia. Pienet ihmiset elävät kaupungeissa, osallistuvat mielenosoituksiin, bilettävät, työskentelevät kaivoksessa jne. Autot ajelevat pitkin teitä ja junat risteilevät taidokkaasti rakennetuilla radoilla. Malli ei luonnollisesti ole koskaan valmis, vaan se saa jatkuvasti täydennyksiä. Välillä pienoismaailmaan laskeutuu yö: valot himmenevät ja Moskovan tienoilla jyrähtelee ukkonen.

Grand Maketille pääsee vaikkapa huristamalla metrolla Moskovskije vorota -asemalle, mistä on perille vielä jonkin verran kävelymatkaa. Paikka on ehdottomasti pienen kävelylenkin arvoinen! ”Show-museo” on siitä mukava kohde, että kielitaidon puutekaan ei estä siitä nauttimista. Lisäksi valokuvia saa ottaa muistoksi ihan niin paljon, kuin sielu sietää.

Tässä muutama minun räpsäisemäni kuva Grand Maketista. Lisää kuvia voi ihastella Instagramissa (voi selata myös ilman sisäänkirjautumista). Menkää ihmeessä tsekkaamaan paikka omin silmin seuraavalla Pietarin-reissullanne!

Tiia Moilanen
@MoilanenTiia

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.