Blogit

Kaikkien blogiemme päivitykset voi tilata RSS-syötteenä kunkin blogin omalta etusivulta. Lisäksi voit seurata niitä Twitterissä @SVSblogit.

   

Venäjän viemää

Suuri joukko suomalaisia nuoria on ihastunut Venäjään, mitä ihmettä heidän päässään liikkuu? Yritetään ottaa selvää ja sukelletaan joidenkin kertomuksiin siitä, miksi kaikkien muidenkin kannattaisi tutustua ison naapurimaan kieleen ja nykykulttuuriin!

Nuorisoblogiin liittyvät yhteydenotot os. maria.lepisto(at)venajaseura.com tai riku.savonen(at)venajaseura.com.

Hyvässä seurassa

Tähän blogiin toivomme juttuja Suomi-Venäjä-Seuran jäseniltä tai oikein hyviltä ystäviltä. Millaista on kuulua Venäjä-seuraan? Mikä mättää, mikä on kivaa? Mitä juuri teidän osastonne tekee ja mitä toivoisitte koko seuran tekevän? Mikään ei ole liian suurta tai pientä, kaikenlainen seuratoiminta kiinnostaa meitä lukijoita! Sana on siis vapaa, ja vilkas keskustelu suotavaa. Kysy lisää tai lähetä tekstisi, myös kuvat ovat tervetulleita, osoitteeseen sisko.ruponen(at)venajaseura.com. Kirjoittamisiin!
 

Pirjo Hämäläisen valitut

Taidehistorioitsija Pirjo Hämäläisen rakkaus Venäjään syttyi jo 1960-luvulla ja vuosien mittaan se on tuottanut satoja artikkeleita, kymmeniä esitelmiä ja muutaman kirjan. Erityisiä rakkauden kohteita ovat Anna Ahmatova, Joseph Brodsky, Pietarin kaupunki, Suomenlahden huvilavyöhyke ja Kondratjevon uinuva kylä. Pirjo Hämäläinen kirjoitti kolumneja pitkään myös Suomi-Venäjä-Seuran Kontakt-jäsenlehteen sekä toimi 10 vuotta Hyvinkään Venäjä-Seuran puheenjohtajana. Pirjo Hämäläinen menehtyi yllättäen 3.2.2017.

Heikki Talvitien näkökulma

Suurlähettiläs Heikki Talvitie toimi Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajana vuodesta 2002 aina kesäkuun 2014 alkuun.

Talvitie on toiminut suurlähettiläänä Belgradissa, Moskovassa ja Tukholmassa, lisäksi EU:n erityisedustajana Etelä-Kaukasiassa sekä ETYJ:in erityislähettiläänä Etelä-Kaukasian ja Transnistrian konflikteissa. Hän polkaisi aikoinaan käyntiin Suomalaiset Historiapäivät ja toimi kuusi vuotta Museoliiton puheenjohtajana.