Julkilausumia

Näillä sivuilla julkaisemme Suomi-Venäjä-Seuran hallinnon - valtuuston ja hallituksen - antamia julkilausumia ja kannanottoja.

Suomi-Venäjä-Seura esittää surunvalittelunsa Pietarin metroiskun uhrien omaisille ja kaikille sureville venäläisille

Suomi-Venäjä-Seura esittää myötätuntonsa ja surunvalittelunsa Pietarin metroiskun uhrien omaisille ja kaikille sureville venäläisille. Isku oli todella järkyttävä teko.

Puheenjohtaja Katri Kulmuni    Pääsihteeri Merja Hannus

Lue lisää

Boris Nemtsov 2.3.2015

Kansalaisaktivisti Boris Nemtsovin murha on järkyttävä teko ja Suomi-Venäjä-Seura tuomitsee sen. Nemtsov oli venäläisessä yhteiskunnassa näkyvä ja rohkea kansalaistoimija, joka ei vältellyt vaikeidenkaan asioiden nostamista esille. On tärkeää, että murha tutkitaan perusteellisesti ja avoimesti.

Lue lisää

Ukrainasta 29.11.2014

Suomi-Venäjä-Seuran valtuusto ilmaisee syvän huolensa Euroopan Unionin ja Venäjän välisten suhteiden heikosta tilasta. Neuvotteluteitse tulisi löytää Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta kunnioittava ratkaisu. Neuvotteluratkaisun löytyminen edellyttää nykyistä tiivimpää vuoropuhelua osapuolten kesken.

Lue lisää

Ukrainasta 11.3.2014

Ukrainan kriisin häviäjiä ovat ihmiset Ukrainassa, Venäjällä ja muualla Euroopassa
Suomi-Venäjä-Seura  on kansalaisjärjestönä seurannut Ukrainan kriisiä huolestuneena.  On olemassa uhka, että tilanne ryöstäytyy käsistä, mikä tuo mukanaan kielteisiä vaikutuksia ihmisten elämään ennen kaikkea Ukrainassa mutta myös Venäjällä ja muualla Euroopassa.  Väkivalta ei ole koskaan hyväksyttävä ratkaisu, olivat ongelmat sitten maiden sisällä tai kansainvälisiä.
 

Lue lisää