Seura vie nykytanssia Pietariin Suomen 100 v. kunniaksi syyskuussa

Seura toteuttaa kaksi erilaista nykytanssihanketta Pietarissa syyskuussa 2017 yhdessä Pietari-instituutin ja Tanssin tiedotuskeskuksen kanssa. Hankkeet ovat osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Tanssilla ja katutaiteella koulukiusaamista vastaan venäläisten nuorten kanssa

Liikkeelle lähdetään nuoren tanssi- ja katutaideprojektilla, jolla viemme Venäjälle väkivallattomuuden sanomaa. Arja Tiilin dancecompanyn Break the fight -työpajat järjestetään Pietarin Balansirovka-katutaidefestivaalin yhteydessä Upsala-sirkuksen tiloissa 9. syyskuuta. Niissä käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen, musiikin, graffitin ja yhdessä tekemisen keinoin. Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hiphopin ja graffititaiteen ammattilaiset.

Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hiphopin ja graffititaiteen huiput ja ammattilaiset. Pajojen tarkoituksena on herättää keskustelua kiusaamisesta (yleisesti väkivallasta) ja ystävyydestä sekä antaa nuorille mahdollisuus tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä. Esimerkiksi breikkipajassa käsitellään kiusaamista oman kehon, tunteiden ja liikkeen kautta. Kokonaisuus muodostuu breikkiopettajan breakdance soolosta, tanssiopetuksesta sekä erillisestä keskusteluosuudesta nuorten kanssa. Työpajat soveltuvat kaikille ja minkäänlaista tanssitaustaa ei tarvitse omata.

Aina Joku Vie -ilta Kuvaaja: Marko Mäkinen

Lava- ja nykytanssia Pietarissa Alpo Aaltokosken johdolla

Jälkimmäinen tanssihanke, Aina Joku Vie -tanssi-ilta, on osa Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin ohjelmaa 22. syyskuuta.  Kulttuurifoorumin osallistujat sekä Pietarin tanssikoululaiset pääsevät kokemaan ainutkertaisen yhteentörmäyksen, kun ikivihreä suomalainen iskelmäperinne ja nykytanssi kohtaavat.

Mistä kumpuaa mollikansan melankolia, pohtii Aaltokosken työryhmä valmistaessaan tanssi-iltaa, jossa katsojillakin on mahdollisuus olla osa tapahtumia. ”Tanssilavakulttuurissa kiteytyy jotakin hyvin olennaista suomalaisesta elämäntavasta ja ajatusmaailmasta”, sanoo palkittu koreografi ja tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski.  Esitystilaan rakentuu tanssiravintolahenkinen miljöö, missä ilta alkaa alkeistason seuratanssiopetuksella ja huipentuu sekahakuun.

Aina Joku Vie -illan tanssijoiden pukusuunnittelusta vastaa kotimainen vaatemerkki TAUKO design, joka tunnetaan terveydenhuollon poistotekstiilien hyödyntämisestä vaatetuotantonsa raakamateriaalina. TAUKO tuo estradille tulevan Radalla -mallistonsa näytösversion, jossa esitellään merkille ominaisesti aivan uusi tapa käyttää kierrätettyjä sairaalatekstiilejä – nyt painokuosin muodossa.

Lavatanssien vapaan osion musiikista vastaa Pekka Juntusen johtama Siperian hyskyt-orkesteri.

Koreografia ja konsepti: Alpo Aaltokoski ja työryhmä
Tanssi: Johanna Ikola, Ahto Koskitalo, Katja Koukkula, Jouni Majaniemi, Tuovi Rantanen, Esete Sutinen, Jussi Väänänen
Pukusuunnittelu: TAUKO design – Mila Moisio, Kaisa Rissanen
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Valosuunnittelu: Jere Mönkkönen
Valokuvat ja graafinen suunnittelu: Marko Mäkinen

Lisätiedot: merja.jokela@venajaseura.com 0400 369 439