Tervetuloa Länsi-Suomen piirin sivuille!

Sugrifest 2017 Tampereella

Sugrifestin tavoitteena on esitellä suomalais-ugrilaisten sukukansojemme elämää nykypäivän näkökulmasta. Tampereella monipuolinen ohjelmisto painottuu välille 16.10.-21.10.2017. Nähdään Sugrifesteillä https://www.facebook.com/events/1760127794281583/

Lue lisää

Tampereen toimisto

OLEMME MUUTTANEET! 
Uusi osoitteeme on Tulli Business Park, 
Åkerlundinkatu 11 A 33100 Tampere. 
Muut yhteystietomme säilyvät ennallaan: 
puhelin 010 396 2800, lansi-suomi@venajaseura.com
Olemme avoinna ma-pe klo 12-16.
Наш офис открыт 12-16 (в будные дни). 
У нас обслуживают также по-русски! Добро пожаловать!

 

Viisumien hakuohjeet:

http://www.venajaseura.com/matkat-ja-viisumit/viisumipalvelut/solovisa-palvelu

Osastojemme kotisivut löydät oikeasta sivupalkista. Tervetuloa jäseneksi ja mukaan toimintaan!

Lue lisää

Ensimmäinen matkani Pietariin - Pääsiäinen 30.3.-2.4.2018

Oletko joskus haaveillut matkustavasi Pietariin, mutta se on jäänyt ajatuksen asteelle? Tai et ole ”uskaltautunut matkaan? Tämä matka on ensikertalaisen kokeilumatka. Tämän jälkeen voitkin jo matkustaa kokeneemmassa porukassa tai itsenäisesti sankarimatkailijana. Matkustamme tilausbussilla Lahteen, josta hyppäämme nopeaan Allegro-junaan – ja hups! 2½ tunnin kuluttua olemme perillä!

Ilmoittaudu tästä!

Lue lisää

NYT PUHUTAAN VENÄJÄÄ! DAVAJ!

NYT PUHUTAAN VENÄJÄÄ! DAVAJ! 8.3.2018 ALKAEN
Tänä keväänä pääset parantamaan puhetaitoasi harjoituksissa, joissa on mukana sanaleikkejä ja keskustelua venäjäksi. Kerho on ihanteellinen hankkimasi kielitaidon käyttöönottamiseksi käytännössä. Opettaja ei tällä kertaa seuraa tiettyä opetussuunnitelmaa, vaan arvioi vahvuuksiasi ja heikkouksiasi auttaen sinua parantamaan ääntämistäsi ja taitoasi puhua venäjää vapaasti. Saat mahdollisuuden käyttää ja laajentaa sanavarastoasi tehokkaasti. Mukana myös …tarinateatterin elementtejä, joka pohjautuu improvisaatioon ja draamalliseen esittämiseen. Tarinateatteri on spontaania ja vuorovaikut-teista teatteria. Ohjelmasta keskustellaan lisää ensimmäisessä tapaamisessa ja kaikki tuoreet ideat ovat tervetulleita!

Ilmoittaudu tästä!

Lue lisää

Piiritoimisto uusiin tiloihin 23.10.2017 alkaen

Toimistomme palvelee 23.10.2017 alkaen Tulli Business Parkissa, osoitteessa Åkerlundinkatu 11 A.  Asiakaspalvelumme muuttuu siten, että ala-aulassa sijaitsevasta infopisteestä asiakkaat ohjataan toimistoomme, joka palvelee entiseen tapaan klo 12-16. Info on avoinna ma-pe klo 8-17, jolloin voit jättää valmiit viisumiasiakirjat sinne ja josta ne toimitetaan meille. Seuraa muuton edistymistä Länsi-Suomen nettisivuilla! Tervetuloa!

Lue lisää

Kansalaisjärjestöt suomalais-ugrilaisia kieliä ja kulttuureja säilyttämässä 2013-16

Suomi-Venäjä-Seuralla on käynnissä suomalais-ugrilaisen järjestökoulutushankkeen, joka on jatkoa vuodesta 2006 tehdylle työlle. Se toteutetaan Koneen Säätiön kieliohjelman ja Opetus- ja kulttuuriministeriön suomensukuisten kansojen sukukansaohjelman rahoittamana. Hanke päättyy vuonna 2016.

 

 

Lue lisää

Suomalaiset Siperiassa -luentosarja jatkuu Hervannan kirjastossa!

Suomalaiset Siperiassa -luentosarja
Hervannan kirjaston lukusali, maanantaisin klo 18.15 – 19.45.

Lue lisää

Sata vuotta itsenäisyyttä Venäjän naapurissa

Venäjä-aiheinen yleisöluentosarja jatkuu jälleen Tampereella . Kerran kuussa järjestettävillä ajankohtaisilla luennolla on asiantuntijoina maan johtavia Venäjä-tutkijoita. Luennot ovat kaikille avoimia. Sarjan toteuttaa Suomi-Venäjä-Seura ja sen pirkanmaalaiset osastot yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston ja Työväenmuseo Werstaan kanssa.

Paikka: Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Tampere
Aika: la 22.4. klo 12

Lue lisää

VenäjänMatkoja

VenäjänMatkojen päivittyvä ohjelma sisältää ennenäkömättömiä kohteita ja tuttuja helmiä. Piirimme tuottaa vuosittain useita erikoismatkoja VenäjänMatkoille, mm. suositut Renki- ja piikamatkat maaseudulle.

Tutustu matkoihin osoitteessa www.venajanmatkat.com tai tilaa matkaesite kotiisi.

Lue lisää

Suomi-Venäjä-Seuran 70-vuotinen historia Pirkanmaalla nyt kirjana!

Suomi-Venäjä-Seuran Messukylän osasto on julkaisuut upean teoksen Seuran historian vaiheista Pirkanmaalla. Kirjoittaja Matti Vuorikoski luo kattavan ja mielenkiintoisen katsauksen 70-vuotiselle taipaleelle seuran ylä- ja alamäkiä, kuten kansalaisjärjestöjen kehityskaaressa on. Helppolukuinen ja mielenkiintoinen kirjauutuus sopii vaikkapa pukinkontiin ja merkkipäivän lahjaksi veteraanijäsenille.

Hinta on 20 euroa.

Lue lisää