Lakeuden osasto

Suomi-Venäjä-Seuran Lakeuden osaston Pienen Kulttuurin Päivä Tyrnävällä

Suomi-Venäjä-Seuran Lakeuden osaston Pienen kulttuurin päivä pidettiin elokuussa Tyrnävällä. Liminkalaiset pikkutaiteilijat Rauha Kontturi ja Maija Satomaa, tyrnäväläinen maanviljelijä-yrittäjä Heikki Markus, kempeleläinen monitaiteilija Riitta Polvi-Karjalainen, Oulun osaston äijäbalettiryhmä,, Karjalan miehet Ville Rohkimainen ja Erkki Saikkonen sekä reipashenkiseen taukojumppaan innostunut yleisö olivat päivässä keskeisessä osassa. Niin mukavaa oli, että uusi kulttuuripäivä järjestetään ihan varmasti.

SVS Lakeuden osasto on vireä yhden Suomen suurimpien kansalaisjärjestöjen paikallinen osasto. Olemme olleet mukana monissa hankkeissa mm. kulttuuritoiminnoissa. Olemme aktiivisuudellamme saaneet paikkakunnalle mm. erilaisia vierailuja Venäjältä, joista mainittakoon mm. 2010 Kempeleessä ja Tyrnävällä koululaiskonsertit, joissa oli esiintyjinä eri venäläisiä Suomen sukuisista kansoista tulleita artisteja, jotka esittivät kansanmusiikkia nykyrockmusiikkiin yhdistettynä. Esimerkiksi Tyrnävällä oli yli 400 koululaista ja kyläläisiä seuraamassa tapahtumaa.

Samaan aikaan oli kirjastossa M.A.Castrenin Seuralta harvinaislaatuinen valokuvanäyttely toimestamme esillä parin viikon ajan, joka oli suosittu ja josta oli myös tiedotusvälineet kiinnostuneita.

Olemme järjestäneet kevätjuhlia ja pikkujouluja jo usean vuoden. Meillä on vireillä projekti, jonka tarkoitus on saada alueemme Venäjälle jo vievien yritysten ja sinne kiinnostusta kokevien yritysten ja muiden toimijoiden kanssa yhteistyössä julkisia keskustelutilaisuuksia, joilla toivomme olevan positiivista vaikutusta kaikille osapuolille.

Meillä Lakeuden osastossa olemme kuunnelleet jäsenistömme viime vuosikokouksen toiveita, ja yhtenä sellaisena tuli siellä mahdollisuus lyhyisiin edullisiin viikonloppureissuihin Venäjälle omassa porukassa.
Kesällä olemme keränneet romumetallia Kempeleessä yhteensä seitsemän suurta vaihtolavallista. Siitä olemme saaneet jonkin verran tulojakin osastollemme. Mutta ennen kaikkea koemme sen ympäristötekona. Kesäisin on tarkoitus jatkaa keräystä. Ja jos saamme kerättyä, kuten uskallamme jo uskoa, rahaa tilillemme riittävästi, tulemme käyttämään sitä myös yhteisten matkojemme kulujen peittämiseen.

Terveisin: Johtokunta/Esko Huotari

SVS Lakeuden osasto ry:n puheenjohtaja Esko Huotari 044-2951241

Metallin keräys

SVS Lakeuden osasto on aloittanut romumetallin keräyksen TYRNÄVÄLLÄ Työväentalon pihassa Stenan lavalle. Viikonloppuna (11.4.) tulee myös KEMPELEEN työväentalon pihalle samanlainen keräyslava. Keräämme metallia vaikka koko kesän jos tavaraa tulee.

Osallistukaa tekin ympäristötekoon ja tuokaa kaikki joutilas metalliromu lavoillemme. Astian- ja pyykinpesukoneet, mikrouunit, polkupyörän raadot, maatalouskoneet, peltit, putket, alumiini, messinki, kulta...kaikki kelpaa. Traktorit, puimurit ym. ym. kelpaavat. ROMUAUTOT EI KELPAA, mutta moottorit ja osat kelpaavat jos niistä on kaikki nesteet poistettu.

Huom! Jääkaappien ja pakastimien tuonti ehdottomasti kielletty niissä olevien ympäristömyrkkyjen takia! Eikä mitään sekajätettä saa tuoda. Auton kumirenkaita ei saa tuoda, vantet kelpaavat. Jokainen kyllä osaa järkeillä, mikä on metalliromua ja mikä kuuluu muualle! Lavoilta ei saa ottaa mitään mukaansa ns. paluukuormana.

Vinkkinä osastoille: Mikäli teillä on sopiva paikka ja voitte valvoa keräystä, on metallinkeräys hyvä keino kerätä kassaanne toimintarahaa. Voitte markkinoida samalla keräystä ympäristötekona. Allekirjoittaneelta voitte kysellä kokemuksistamme. Olemmehan keränneet metallia jo kolmena edelliskesänä.

SVS Lakeuden osasto
Esko Huotari pj. 
044-295 1241

Puheenjohtaja

Esko Huotari
p. 044-2951241
e-mail: esko.huotari(at)mail.suomi.net

Varapuheenjohtaja

Pertti Snicker
p. 050-5738101
e-mail: pertti.snicker(at)mail.suomi.net

Sihteeri ja jäsenvastaava

Toivo Piira
p. 044-0512752
e-mail: toivo.piira(at)pp.inet.fi
 

Taloudenhoitaja

Ritva Lassila
p. 040-7610658
lassilan.taimisto(at)dnainternet.net