Rajamuodollisuudet

Ajoneuvovakuutus
Venäjä kuuluu vihreän kortin järjestelmään, joten erillistä vakuutusta ei ajoneuvoille tarvitse ostaa vaan omasta suomalaisesta vakuutusyhtiöstä haettu vihreä kortti riittää. Lisätietoja osoitteesta www.lvk.fi/
 
Maahantulokortti
Maahantulokortti vaaditaan mm. hotelleihin majoittauduttaessa. Pyydä siis rajalla kaksiosainen maahantulokortti (migratsionnaja karta), jos et sitä automaattisesti saa. Ulkomainen henkilö täyttää rajalla maahantulokortin molemmat osat. Maahantulokortin yksi osa annetaan menomatkalla Venäjän rajaviranomaisille, toinen osa jää sinulle leimattuna matkasi ajaksi. Palatessa Suomeen toinenkin osa annetaan Venäjän rajaviranomaisille.
 
- Varmista, että kirjaat maahantulokorttiisi viisumissasi näkyvän venäläisen kutsujaorganisaation ja sen osoitteen. Jos majoitut hotellissa – ilmoita hotellin nimi.
 
- Varmista, että kirjaat maahantulokorttiisi saman matkan tarkoituksen kuin viisumiisi on merkitty: turismi, liikematka tai kulttuurivaihto.
 
- Varmista myös, että saat rajalla korttiisi viranomaisen maahantuloleiman.
 
Maahantulokortteja on pari erilaista, mutta sisällöiltään ne ovat samanlaisia. Alta löydät apua maahantulokortin täyttämiseksi.
 
Viisumin rekisteröinti
 

Mikäli olet Venäjällä yli 7 vrk, rekisteröi oleskelu joko hotellissa tai kutsuvassa organisaatiossa viimeistään 3 päivän sisällä maahantulosta. Kulu riippuu oleskelun pituudesta.

Katso tarkemmat ohjeet SoloVisa-palvelusta ja Turun viisumipalvelusta.

Tulliselvityslomake

Tulliselvityslomaketta tarvitaan, jos ylität rajan omalla autolla tai jos viet Venäjälle rahaa tai muuta arvokasta omaisuutta yli 10 000 USD arvosta. Jollei lomaketta ole mukana täytettynä tulliin tultaessa, sen voi täyttää paikan päällä. 

Mennessä toinen lomakkeista jää tulliin ja toisen matkustaja saa takaisin itselleen leimattuna.

LiiteKoko
Maahantulokortin täyttöohje.xls930 Kt