Kiinnostaako Venäjä-yhteistyö? Autamme kontaktien luomisessa

Nordic and Russian NGOs Building Bridges -hanke

Hankkeemme tarjoaa Venäjä-yhteistyöstä kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua venäläisjärjestöihin  ja antaa tietoa myös pohjoismaisten kumppaneiden hausta ja rahoitusmahdollisuuksista. Hanketta rahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto. Tavoitteena on edistää kansalaisjärjestöjen rajat ylittävää yhteistyötä ja verkostoitumista sekä tukea niitä uusien hankkeiden luomisessa. 

Hankkeen taustalla on monien Luoteis-Venäjällä toimivien järjestöjen kokemus, että yhteydet Pohjoismaihin ovat hiipuneet viime vuosien aikana poliittisen tilanteen kiristymisen ja rahoituksen vähenemisen vuoksi. Järjestöt toivovat tiiviimpiä verkostoja ja hyvien toimintatapojen vaihtoa pohjoismaisten järjestöjen kanssa.    

Hankkeen verkkosivu on avattu! Sieltä löydät verkostoitumisen kannalta hyödyllistä tietoa ja
tietopankin yhteistyöstä kiinnostuneista pohjoismaisista ja venäläisistä järjestöistä. Tietopankkiin on kirjautunut jo kymmeniä venäläisjärjestöjä, mutta vasta muutama pohjoismainen. Ilmoittaudu tietokantaan!

Hankkeen kumppaneita ovat Suomi-Venäjä-Seura, Danish Institute for Civil Society Interfolk, Husavik Academic Centre Islannista, Arkhangelsk Centre of social technologies Garant sekä Pskov Centre for Sustainable Development.
Hanke alkoi keväällä 2017 ja kestää puolitoista vuotta.  Arkangelilainen kumppani ylläpitää tietokantaa myös hankkeen päättymisen jälkeen.    

Jos Venäjä-yhteistyö kiinnostaa, ilmoittaudu hankkeen postituslistalle tai ota suoraan yhteyttä: Päivi Kärnä, paivi.karna@venajaseura.com, p. 050-3530 268. Annamme henkilökohtaista neuvontaa hanketta suunnitteleville.