Kiinnostaako Venäjä-yhteistyö? Järjestöjen työpaja 14.6.

Tervetuloa työpajaan
NGOs Building Bridges – Cooperation between NGOs in the Nordic countries and Russia  14.6.2017 Helsingissä

Työpaja tarjoaa Venäjä-yhteistyöstä kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua venäläisjärjestöjen tilanteeseen ja antaa tietoa pohjoismaisten kumppaneiden hausta ja rahoitusmahdollisuuksista.
Ilmoittautumiset Suomi-Venäjä-Seuran verkkosivuilla viimeistään 12.6. Työpaja on ilmainen, samoin kevyt lounas. Työpajaa voi seurata myös suoratoistona. Ilmoita kiinnostuksestasi osoitteella paivi.karna@venajaseura.com, niin lähetämme sinulle linkin.                Ilmoittaudu työpajaan tästä.

Työpajan ohjelma liitteenä tämän sivun alalaidassa.

Työpaja kuuluu osana hankkeeseen Nordic and Russian NGOs building bridges, jota rahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto. Hankkeen tavoitteena on edistää kansalaisjärjestöjen rajat ylittävää yhteistyötä ja verkostoitumista sekä tukea niitä hankkeiden luomisessa.  
Hankkeen taustalla on monien Luoteis-Venäjällä toimivien järjestöjen kokemus, että yhteydet Pohjoismaihin ovat hiipuneet viime vuosien aikana poliittisen tilanteen kiristymisen ja rahoituksen vähenemisen vuoksi. Järjestöt toivovat tiiviimpiä verkostoja ja hyvien toimintatapojen vaihtoa pohjoismaisten järjestöjen kanssa.    

Projektin aikana
-    kootaan tietopankki yhteistyöstä kiinnostuneista pohjoismaisista ja venäläisistä järjestöistä
-    luodaan verkkosivu, jolla on tietopakin lisäksi muutakin verkostoitumisen kannalta hyödyllistä tietoa
-    järjestetään työpaja kussakin maassa sekä laajempi seminaari Arkangelissa 2018    
-    avustetaan kumppanuuksien luomisessa henkilökohtaisella neuvonnalla  

Hankkeen kumppaneita ovat Suomi-Venäjä-Seura, Danish Institute for Civil Society Interfolk, Husavik Academic Centre Islannista, Arkhangelsk Centre of social technologies Garant sekä Pskov Centre for Sustainable Development.
Hanke alkoi keväällä 2017 ja kestää puolitoista vuotta.  Arkangelilainen kumppani ylläpitää tietokantaa myös hankkeen päättymisen jälkeen.    

Jos Venäjä-yhteistyö kiinnostaa, tule työpajaan, ilmoittaudu hankkeen postituslistalle tai kysy lisää: Päivi Kärnä, paivi.karna@venajaseura.com, p. 050-3530 268.

   
LiiteKoko
Programme of the workshop.pdf263.56 Kt