Suomi-päivät 2011 Venäjällä, Samarassa

Suomi-päivät Venäjällä 2011 järjestettiin 14.–16.6.2011 Samaran alueen pääkaupungissa Samarassa. Tapahtuman tavoitteena oli edistää Suomen ja Venäjän yritysten suoria kontakteja, kauppoja ja investointeja sekä käynnistää yhteistyöhankkeita. Suomi-päivien pääjärjestäjä on Suomi-Venäjä-Seura. Tapahtuman yritysohjelmasta vastasi Suomalais-Venäläinen kauppakamari.                             

Samara houkuttelee

Samara on tärkeä teollisuuskeskus ja liikenteen solmukohta. Alueen tärkeimmät teollisuudenalat ovat auto-, avaruus-, ilmailu-, metallinjalostusteollisuus-, öljy- ja petrokemianteollisuus sekä sähköenergian ja rakennuskomponenttien tuotanto. Samara on myös yksi Volgan hallintopiirin ja koko Venäjän johtavista tiede- ja koulutuskeskuksista. Samaran alueeseen kuuluvaan Toljattin kaupunkiin on perustettu uusi erityistalousalue Avtovazin tehtaan läheisyyteen. Sen ansiosta saavat Samaran alueelle investoivat yritykset tulli- ja verohelpotuksia. Samara on valittu vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen yhdeksi isäntäkaupungiksi, mikä merkitsee lähivuosina valtavia rakennushankkeita.

  

Suurlähettiläs Matti Anttonen ja moninkertaiset Suomi-päivien kävijät Suomi-päivistä:

Suurlähettiläs Matti Anttonen: Historiansa kuluessa monia vaiheita kokenut Samara on nykyään yksi Volgan varren merkittävistä miljoonakaupungeista.

Juha Kirvesniemi, Specma Hydraulic Oy: Yrityksemme Specma Hydraulic Oy osalllistuu Suomi päiville kolmannen kerran, koska kahdelta edelliseltä kerralta olemme saaneet viisi toimivaa liikesuhdetta. 

Teuvo Laaksonen, Metso Automation Oy: Suomi-päivät ovat edustamani kaltaiselle, tulosta tekemään tarkoitetulle yritykselle, hyödyllinen Venäjän kauppamme markkinointitapahtumaLue lisää>>> 

 

TEM:n vienninedistämistuki

Tapahtumalle haetaan työ- ja elinkeinoministeriön kansainvälistymistukea yrityksen matkakuluihin sekä yritykseltä laskutettaviin tapahtuman markkinointi-, toteuttamis- ja tiedotuskuluihin. Tuki maksetaan tapahtuman ja TEM:n lopullisen päätöksen jälkeen.

 

Suomi-päivien 2011 ohjelma tästä >>>

 

Lisätiedot:

Suomi-Venäjä-Seura, projektipäällikkö Markku Kärkkäinen markku.karkkainen@venajaseura.com, puh. (09) 693 8610, 050 62 676

Suomalais-Venäläinen kauppakamari, projektipäällikkö Annika Peitsara annika.peitsara@finruscc.fi, puh. 010 439 1162, 040 513 4969